CM 2014. Belgienii au bătut echipa Algeriei cu 2-1

| 17 iun, 2014

CM 2014. Echipa Belgiei a învins formaţia Algeriei cu scorul de 2-1 (0-1), marţi, pe stadionul ''Mineirao'' din Belo Horizonte, în cadrul Grupa H a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie - 13 iulie).

CM 2014. Algeria a deschis scorul prin Sofiane Feghouli (25 - penalty), dar belgienii au întors rezultatul în ultima parte a meciului, prin golurile reuşite de Marouane Fellaini (70) şi Dries Mertens (80).

Începutul meciului a aparţinut, în mod neaşteptat, algerienilor, care au fost ofensivi şi şi-au surprins adversarii.

Belgia a preluat controlul jocului, însă, dar prima ocazie notabilă a fost pătrunderea lui Mahrez (18), încheiată cu şut pe lângă poartă. ''Diavolii roşii'' au replicat printr-un şut de la distanţă al lui Witsel (21), respins cu greu de M'Bolhi.

Algeria, care la începutul lunii a învins România cu 2-1, la Geneva, în meci amical, a deschis scorul în minutul 25, prin Sofiane Feghouli, dintr-un penalty acordat după ce jucătorul Valenciei a fost faultat de Jan Vertonghen: 0-1.

Feghouli a marcat primul gol pentru Algeria la Cupa Mondială de la reuşita lui Djamel Zidane, împotriva Irlandei de Nord, în 1986. ''Vulpile deşertului'' adunaseră 506 minute consecutive fără gol marcat la Cupa Mondială şi nu a lipsit mult să depăşească recordul all-time al Boliviei, de 517 minute fără gol înscris.

Belgienii s-au dezmeticit cu greu şi au reluat asaltul la poarta algeriană, având o posesie covârşitoare, dar sterilă.

Witsel a avut o şansă bună în minutul 35, dar şutul său din afara careului a fost deturnat în corner de portar. Vertonghen (39) a trimis peste din lovitură liberă, iar Chadli (44) a tras prea slab pentru a-l învinge pe M'Bolhi, după o combinaţie reuşită (44).

Echipa lui Wilmots a forţat egalarea din primele secunde ale reprize secunde, iar Witsel a avut prima ocazie de la reluare, însă a trimis cu capul peste poartă (50), la cornerul executat de Hazard.

Africanii au fost periculoşi în minutul 57, tot după un corner, la lovitura de cap a lui Medjani, care a trimis balonul pe lângă buturile lui Courtois.

O mare situaţie a irosit Origi, cel mai tânăr fotbalist belgiană care joacă la Cupa Mondială (19 ani şi 59 de zile), scăpat spre poarta lui M'Bolhi (66), dar portarul algerian a respins. ''Diavolii roşii'' au restabilit egalitatea în minutul 70, când Fellaini, inspirat introdus de selecţionerul Wilmots, a trimis mingea cu capul sub transversală, în urma centrării lui De Bruyne: 1-1.

Peste alte zece minute, belgienii au recuperat un balon şi au marcat al doilea gol al capătul unui contraatac, prin Dries Mertens (80): 2-1. De Bruyne a fost cel care a recuperat balonul şi l-a lansat pe Hazard, mijlocaşul lui Chelsea pasând decisiv lui Mertens.

Fellaini a fost aproape de ''dublă'', dar portarul a respins lovitura sa de cap (84).

Belgienii au obţinut un succes cu emoţii, deşi erau mari favoriţi ai grupei, în timp ce Algeria a rezistat vreme de 70 de minute, bazându-se exclusiv pe apărare, după un gol marcat după o eroare a adversarilor. 

Celălalt meci din Grupa H este Rusia - Coreea de Sud, la Cuiaba (miercuri 18 iunie, ora 01,00, în România), iar următoarea etapă se va juca pe 22 iunie: Belgia - Rusia, la Rio de Janeiro (19,00) şi Coreea de Sud - Algeria (22,00).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ