CM 2014. CROAŢIA - MEXIC, 1-3. Echipa Mexicului s-a calificat în optimile CAMPIONATULUI MONDIAL DE FOTBAL 2014

| 24 iun, 2014

CM 2014. Echipa Mexicului a învins formaţia Croaţiei cu scorul de 3-1 (0-0), luni pe ''Arena Pernambuco'' din Recife, în Grupa A a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie - 13 iulie), şi s-a calificat în optimile de finală ale competiţiei.

 

CROAŢIA - MEXIC, CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Mexicanii, cărora le era suficient şi un egal, s-au impus prin golurile marcate de Rafael Marquez (72), Andres Guardado (75), Javier Hernandez (82) şi vor juca în optimi cu Olanda, câştigătoarea Grupei B. Pentru croaţi a marcat Ivan Perisic (87).

Croaţia a fost echipa care a avut iniţiativa, obligată să câştige pentru a se califica, dar mexicanii au fost cei care au ratat prima ocazie, uriaşă, prin Herrera, care a tras de la 25 de metri în bara porţii lui Pletikosa, la prima acţiune mai consistentă a echipei sale (16).

Mexicul a riscat destul de puţin, croaţii fiind cei interesaţi să atace, dar nu au reuşit să îşi creeze ocazii prea clare. O situaţie notabilă a fost în minutul 40, când Srna a trimis din lovitură liberă de la circa 28 de metri peste transversală.

CM 2014. Meciul a fost destul de tensionat, între jucătorii celor două formaţii existând mai multe clinciuri pe parcursul jocului.

Nici în repriza a doua jocul nu s-a schimbat, fiind tot unul încâlcit, în care croaţii au părut că macină în gol, nereuşind să găsească soluţiile pentru desfacerea defensivei mexicane.

''El Tri'' a avut cea mai bună oportunitate din debutul reprizei secunde, dar Srna a respins cu mâna din propriul careu, ca un veritabil portar, la şutul lui Guardado, fără ca arbitrul să acorde penalty-ul cuvenit (64). Echipa lui Miguel Herrera a fost aproape de gol şi în minutul 66, dar Pletikosa a respins şutul centrare al lui Aguilar. Mexicul a avut o prestaţie mult mai consistentă faţă de prima repriză şi golul a venit firesc, căpitanul Marquez marcând cu capul, după un corner bătut de Herrera (72): 0-1.

Croaţia căzut psihic şi a primit şi al doilea gol, după o fază frumoasă, reuşita fiind semnată de Andres Guardado, care a parafat practic calificarea meciului în optimile de finală (75): 0-2.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Echipei croate i-a fost refuzat şi golul de onoare (78), de către Hector Moreno, care a respins de pe linia porţii mingea trimisă de Rebic, după un slalom al atacantului Fiorentinei. Javier ''Chicharito'' Hernandez şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor, după un corner (82), iar mexicanii încercau câştigarea grupei: 0-3.

Ivan Perisic a reuşit golul de onoare al croaţilor şi a clarificat situaţia din grupă - Mexicul pe locul secund: 1-3 (87).

Croaţia a încheiat urât meciul, cu o intrare brutală a lui Rebic la Pena, pentru care tânărul atacant a fost eliminat (89). Perisic a fost aproape de ''dublă'', dar Ochoa a reţinut reluarea sa din apropiere (90+1).

CM 2014. Croaţia părăseşte competiţia în urma unui joc mai slab, deşi a evoluat foarte bine în primele două jocuri, cu Brazilia (1-3) şi Camerun (4-0).

 

Croaţia - Mexic 1-3 (0-0)

 

Au marcat: Ivan Perisic (87), respectiv Rafael Marquez (72), Andres Guardado (75), Javier Hernandez (82).

 

Recife, ''Arena Pernambuco'': 41.212 spectatori

 

Cupa Mondială 2014 - Grupa A

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ