CM 2014. FRANŢA - ECUADOR, 0-0. Franţa câştigă grupa E şi se califică în optimile de finală

| 26 iun, 2014

CM 2014. Echipa Franţei a câştigat Grupa E a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie - 13 iulie), după ce a remizat cu Ecuadorul, 0-0, miercuri, pe stadionul ''Maracana'' din Rio de Janeiro.

CM 2014. Franţa, care a fost împiedicată de portarul Alexander Dominguez să învingă formaţia sud-americană, va juca în optimile de finală cu Nigeria, echipă clasată pe locul secund în Grupa F.

Deschamps a operat nu mai puţin de şase schimbări în formula de start faţă de meciul cu Elveţia, intrând Sagna, Koscielny, Digne, Schneiderlin, Sissoko şi Griezmann. Chiar şi în aceste condiţii ''Les Bleus'' au jucat bine în faţa unei echipe a Ecuadorului obligată de rezultatul din celălalt meci să câştige. Francezii au avut o posesie mai bună decât sud-americanii, dar cele două formaţii şi-au împărţit ocaziile.

FRANŢA-ECUADOR, CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Prima situaţie mai bună a francezilor a venit în minutul 27, când Benzema a trecut pe sub mingea centrată de Sagna. Ecuadorienii au răspuns printr-o pătrundere a lui Arroyo (33), încheiată cu şut în braţele lui Lloris.

Pogba a avut cea mai bună ocazie a echipei din Hexagon (38), dar Dominguez a respins de sub transversală lovitura sa de cap.

La poarta cealaltă, golgheterul Enner Valencia i-a dat emoţii lui 41, care a respins în cele din urmă mingea trimisă cu capul de ecuadorian.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Benzema a semnat ultima fază a reprizei, cu un şut în braţele lui Dominguez (44).

Franţa a început în forţă partea a doua a meciului, Sagna a centrat în careu (47), Griezmann a reluat spre poartă, iar Dominguez a respins în bară, salvând golul. Situaţia sud-americanilor s-a îngreunat brusc în minutul 50, când Antonio Valencia, jucătorul lui Manchester United, a fost eliminat după o intrare brutală la Digne.

Chiar şi în aceste condiţii, Ecuadorul a beneficiat de o mare şansă de gol, pe un contraatac supranumeric, dar Noboa a tras pe lângă poartă (54).

Cu trecerea timpului, Franţa a început să-şi impună dominarea şi ocaziile au apărut să se înşire una după alta. Noboa s-a interpus la şutul lui Pogba (58), Dominguez a apărat mingea expediată de Matuidi (62), iar acelaşi Noboa a deviat în corner şutul lui Benzema (65). Pogba a ratat ţinta (73) şi nici Benzema nu a reuşit să-l învingă pe Benzema (78).

CM 2014.Nu a lipsit mult ca sud-americanii să deschidă scorul în zece oameni, dar Lloris s-a opus la şutul lui Ibarra (82).

Dominguez şi-a confirmat poziţia de om al meciului prin intervenţia la şuturile lui Benzema (84) şi Remy (87) sau lovitura de cap a lui Giroud (90+1).

CUPA MONDIALĂ 2014. Ecuadorul a ratat calificarea în optimile de finală, dar a făcut un meci foarte bun contra Franţei şi poate situaţia ar fi fost alta dacă nu ar fi jucat aproape o repriză în zece oameni.

 

 

Ecuador - Franţa 0-0

 

Rio de Janeiro, stadion ''Maracana'': 73.749 spectatori

 

Cupa Mondială 2014 - Grupa E

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ