CM 2014. GERMANIA, prima semifinalistă, după 1-0 cu FRANŢA

| 04 iul, 2014

CM 2014. Echipa Germaniei s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie - 13 iulie), vineri, după ce a învins Franţa cu scorul de 1-0 (1-0), pe stadionul ''Maracana'' din Rio de Janeiro, în primul sfert de finală.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Unicul gol al partidei a fost reuşit de Mats Hummels (13), cu capul, în urma unei faze fixe. Tripla campioană mondială va juca a patra semifinală consecutivă de Cupă Mondială, iar în 2002 a disputat chiar finala, pierdută în faţa Braziliei.

În penultimul act la CM 2014, Germania va înfrunta câştigătoarea meciului dintre Brazilia şi Columbia.

Germania a început cu un joc de posesie, dar francezii au avut prima ocazie, prin Benzema, care a reluat imprecis centrarea lui Valbuena (7). Prima oportunitate a Germaniei a adus şi deschiderea scorului, în min. 13, când Mats Hummels a reluat cu capul sub transversală mingea centrată de Toni Kroos din lovitură liberă: 0-1.

CM 2014. Nationalmannschaft a avut în continuare mingea şi controlul jocului, a construit cu răbdare, dar nu a reuşit să îşi mai creeze ocazii. Franţa a adus greu mingea în faţa porţii lui Neuer, o ocazie clară apărând abia în minutul 34, când Neuer a respins şutul lui Valbuena, dar Benzema nu a reuşit să împingă balonul în plasă.

''Les Bleus'' au mai avut o şansă bună pe finalul primei reprize, prin Benzema (44), care a încercat un şut prin surprindere, dar Neuer a fost la post şi a reţinut.

Francezii au părut mai decişi după ieşirea de la cabine, au fost mai ofensivi, în măsura în care compacta echipă germană a permis, dar nu a riscat foarte mult, iar acţiunile s-au încheiat prematur sau a lipsit pasa decisivă. Germania a avut o oportunitate notabilă pe contraatac, dar Kroos a tras foarte modest din poziţie bună (55).

GERMANIA - FRANŢA, CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Echipa lui Deschamps a avut momente bune în minutul 60, când Matuidi a reuşit o cursă bună pe banda stângă, dar centrarea sa a fost blocată de Schweinsteiger, pentru ca din cornerul care a rezultat Varane să trimită cu capul spre vinclu, însă Neuer a reţinut.

Germania şi-a creat o ocazie bună în minutul 69, când Mueller a tras periculos la colţul lung, Schuerrle l-a testat şi el pe Lloris (73), francezii neizbutind să aducă destule mingi utile în careul lui Neuer. Benzema a reuşit, în cele din urmă, să preia o minge în careu (76), dar Hummels a blocat şutul atacantului de la Real Madrid, după care la faza următoare Matuidi a tras la colţul scurt, însă Neuer a respins (77).

Echipa lui Loew a fost aproape de a închide conturile pe contraatac, dar Mueller a ratat şutul, iar Schuerrle l-a luat la ţintă de Lloris, ambii germani în poziţii clare de finalizare (82). Schuerrle şi-a mai bătut joc de o situaţie pe contră, şutând în Varane (88).

Franţa a ratat ultima şansă de egalare în prelungiri (90+3), când Benzema a tras la colţul scurt, dar Neuer a respins.

CUPA MONDIALA DIN BRAZILIA 2014. Germania a câştigat după un meci în care a demonstrat mult pragmatism, în timp ce Franţa a fost neinspirată şi a părut că evoluează cu frâna trasă.

Victoria Nationalannschaft a venit la exact 60 de ani după primul său titlu mondial, în 1954: în Elveţia, RFG învingea Ungaria cu scorul de 3-2.

Franţa - Germania 0-1 (0-1)

 

A marcat: Mats Hummels (13)

 

Rio de Janeiro, stadion ''Maracana'': 74.240 spectatori

 

Cupa Mondială 2014 - sferturi de finală

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ