CM 2014. Luis Suarez riscă să fie EXCLUS de la Cupa Mondială după ce a MUŞCAT un adversar

| 25 iun, 2014

CM 2014. Federaţia Internaţională de Fotbal a deschis o procedură disciplinară împotriva atacantului uruguayan Luis Suarez, care l-a muşcat pe fundaşului italian Giorgio Chiellini, în timpul meciului disputat marţi la Natal, în cadrul Grupei C a Cupe Mondiale 2014.

Conform regulamentului FIFA, jucătorul lui FC Liverpool, care nu se află la primul incident de acest gen, riscă o sancţiune dură, care l-ar putea face să rateze restul Mondialului brazilian, după ce şi-a ajutat echipa să se califice în optimile de finală.

CM 2014. Incidentul s-a produs în minutul 80 al partidei Uruguay - Italia (1-0), iar iniţial s-a crezut că Suarez i-a aplicat o lovitură cu capul lui Chiellini. Reluările cu încetinitorul au arătat, însă, că atacantul lui FC Liverpool şi-a înfipt dinţii în umărul adversarului său.

Acţiunea s-a derulat în spatele arbitrului, care nu a văzut nimic, încă camerele de televiziune au captat totul.

FIFA a ţinut să precizeze că infracţiunile care au scăpat arbitrului în timpul unui meci pot fi sancţionate de către Comisia sa independentă de disciplină, care este abilitată în acest sens.

Suarez şi/sau Federaţia uruguayană de fotbal sunt invitate să-şi prezinte poziţia în faţa FIFA, pentru a-şi apăra cauza, până miercuri la ora 17,00 (23,00 la Bucureşti). Uruguayul urmează să întâlnească selecţionata Columbiei pe 28 iunie, la Rio de Janeiro, în optimile de finală.

În anul 2010, când se afla sub contract cu Ajax Amsteream, Luis Suarez a fost suspendat şapte meciuri în campionatul Olandei după ce a muşcat un jucător de la PSV Eindhoven, Otman Bakkal. Uruguayanul a fost supranumit atunci 'Canibalul lui Ajax'.

El a recidivat anul trecut, sub culorile lui FC Liverpool, când l-a muşcat de braţ pe sârbul Branislav Ivanovic de la Chelsea Londra, primind o suspendare de 10 meciuri din partea Federaţiei engleze de fotbal.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ