CM 2014: Suarez, suspendat 9 meciuri şi 4 luni din orice activitate legată de fotbal

| 26 iun, 2014

CM 2014. Atacantul uruguayan Luis Suarez, care a muşcat un adversar într-un meci de la Mondialul 2014 din Brazilia, a fost suspendat 9 meciuri şi 4 luni din orice activitate legată de fotbal, a anunţat joi directoarea de comunicare a FIFA, Delia Fischer

CM 2014. Cele 9 meciuri de suspendare se aplică la echipa naţională a lui Suarez, Uruguayul. Interdicţia de a practica timp de 4 luni orice activitate legată de fotbal îl va împiedica să joace cu formaţia de club, Liverpool.

'Un asemenea comportament (a muşca un adversar n. red.) nu poate fi tolerat pe un teren de fotbal şi mai ales în timpul unei cupe Mondiale, când ochii a milioane de oameni sunt îndreptaţi spre vedetele de pe teren', a declarat Claudio Sulser, preşedintele comisiei de disciplină a FIFA, într-un comunicat.

Singurul precedent comparabil a avut loc la Mondialul 1994 din SUA, când italianul Mauro Tassotti l-a lovit violent cu cotul pe spaniolul Luis Enrique, căruia i-a fracturat nasul. Italianul a încheiat meciul fără să fie sancţionat, dar a primit ulterior opt meciuri de suspendare, după o procedură excepţională a FIFA.

Uruguayul poate face apel, dar acesta nu va fi suspensiv.

Desemnat jucătorul anului în Anglia şi cel mai mai bun marcator din Premier League (31 goluri), Suarez şi-a câştigat eticheta de 'canibal' în 2010, când juca la Ajax Amsterdam, după ce a muşcat un jucător de la PSV Eindhoven, Otman Bakkal, incident în urma căruia a primit o suspendare de 7 meciuri.

'Luisito', cum îl alintă compatrioţii săi, datorită calităţilor sale incontestabile, a recidivat în 2013, când l-a muşcat pe fundaşul sârb al echipei Chelsea, Branislav Ivanovic, fiind suspendat 10 partide.

Suarez l-a muşcat pe Chiellini în minutul 80 al meciului Uruguauy - Italia, cu un minut înainte ca sud-americanii să înscrie unicul gol al partidei.

Preşedintele Uruguayului, Jose Mujica, i-a luat apărarea lui Luis Suarez, afirmând miercuri că nu l-a văzut pe jucător 'muşcând pe cineva' în meciul cu Italia. De asemenea, preşedintele federaţiei uruguayene estimase că 'nu sunt dovezi suficiente' pentru ca jucătorul să fie sancţionat.

Suarez, a cărui echipă va întâlni în optimi de finală Columbia, l-a muşcat de umăr pe fundaşul italian Giorgio Chiellini, fără să fie sancţionat de arbitru, care nu a văzut gestul. Este cea mai aspră sancţiune de acest fel dictată în cadrul unei Cupe Mondiale.

Citeşte şi: CM 2014. Luis Suarez riscă să fie EXCLUS de la Cupa Mondială după ce a MUŞCAT un adversar

Citeşte şi : CM 2014. Muşcăturile ŞOCANTE ale lui Suarez - VIDEO


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ