CNA a decis: TVR a respectat legislaţia în emisiunile cu Ponta difuzate în campania electorală

| 13 ian, 13:28

Membrii Consiliului Național al Audiovizualului  au decis marți, cu unanimitate de voturi, că TVR a respectat legislația audiovizualului în emisiunile cu premierul Victor Ponta difuzate în campania electorală pentru alegerile prezidențiale.

Emisiunile analizate de CNA au fost "Viața satului" — difuzată de TVR 1 în 26 octombrie, în care a fost invitat premierul, și "Ediție specială", difuzată la TVR Moldova, în 11 noiembrie, cu un interviu cu Victor Ponta. După difuzarea acestei ultime emisiuni, CNA a primit o reclamație, potrivit căreia Televiziunea Română ar fi făcut "publicitate electorală mascată".

Reprezentantul TVR Ion Stavre consideră că ambele emisiuni au respectat Decizia CNA 528 din 11 septembrie 2014 privind regulile de desfășurare în audiovizual a campaniei electorale pentru alegerea Președintelui României.


"Este un candidat care avea avantajul de a fi în scaun. De-a lungul timpului, toți candidații în funcții beneficiază de acest avantaj", a spus Ion Stavre, care a subliniat că că legislația audiovizualului permite acest lucru.

Citeşte şi: Desfăşurarea alegerilor prezidenţiale continuă să facă victime. Se cere demisia Laurei Georgescu


Florin Gabrea, membru CNA, a spus că "este evident că Victor Ponta, chiar dacă a fost invitat în calitate de premier, și-a făcut publicitate sieși".

Răsvan Popescu, membru CNA, a afirmat că membrii Consiliului au apreciat, după ce au monitorizat modul în care a fost reflectată campania electorală pentru alegerile prezidențiale, că la TVR nu a fost distorsionată campania din punctul de vedere al echilibrului.

"Sigur că orice emisiune de tipul acesta în campanie poate fi interpretată în fel și chip, dar invitarea unui oficial care vorbește în exercitarea funcției, chiar dacă este și candidat, se înscrie în parametrii legali", a spus Popescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ