CNA sesizează autoritățile franceze după ce regizorul Mungiu a fost parodiat

| 16 mai, 2013

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de joi, să sesizeze Conseil supérieur de l'audiovisuel (CSA) din Franţa cu privire la emisiunea difuzată de Canal+ în care Cristian Mungiu a fost parodiat.

Preşedintele CNA, Laura Georgescu, a propus, în şedinţa de joi, sesizarea CSA cu privire la emisiunea difuzată de Canal+ în care Cristian Mungiu a fost parodiat. Propunerea a venit după ce membrii Consiliului au urmărit pasajul din emisiunea de satiră cu marionete "Les Guignols de l'Info", difuzată de televiziunea franceză Canal+ miercuri seară, în care regizorii Cristian Mungiu şi Steven Spielberg au fost parodiaţi.

"Este compromis regizorul, liderul naţional Cristian Mungiu", a spus Laura Georgescu. Ea a spus că regizorul român este prezentat cu "nume", este prezentată figura lui şi el este îmbrăcat "în cerşetor".

Christian Mititelu, membru al CNA, a fost surprins însă de propunerea făcută de Laura Georgescu. "Cred că alunecăm puţin în ridicol. La noi, Angela Merkel, Nicolas Sarkozy şi alţii au fost făcuţi în chip şi fel (...) Plus că aici este o satiră, nici măcar nu este o insultă", a spus Christian Mititelu.

Cinci membri ai CNA au votat "pentru" sesizarea CSA (Laura Georgescu, Lorand Turos, Monica Gubernat, Cristina Trepcea şi Răsvan Popescu), în timp ce patru au votat "împotrivă" (Florin Gabrea, Viorel Vasile Buda, Christian Mititelu şi Radu Călin Cristea). De asemenea, pentru a putea fi adoptată sesizarea a fost nevoie şi de votul Narcisei Iorga, care a spus că susţine propunerea ca CNA să ceară un punct de vedere de la CSA.

Astfel, a fost întrunit numărul minim necesar de voturi (şase) pentru ca propunerea să poată fi aplicată. "Vorbim aici de poporul român, este important să triumfe o manieră civilizată de a acţiona ca autoritate", a spus Laura Georgescu, preşedintele CNA.

Ediţia de miercuri seară a emisiunii de satiră cu marionete "Les Guignols de l'Info" a cuprins şi câteva scene în care au fost parodiate trei nume mari de la Hollywood - George Clooney, Clint Eastwood şi Jack Nicholson -, iar în minutul al şaselea a fost prezentată scena dedicată Festivalului de Film de la Cannes, în care Steven Spielberg este prezentat sosind pe Croazetă pe o bicicletă şi avându-l ca şofer pe extraterestrul E.T.

A urmat scena cu Cristian Mungiu şi Steven Spielberg. În această scenă, regizorul român îi cere lui Spielberg o cameră de filmat, spunând că nu are bani să o cumpere. În plus, marioneta care îl reprezintă pe Mungiu spune că tatăl său este în închisoare, mama lui este bolnavă şi el trebuie să aibă grijă de un bebeluş.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ