CNA va sesiza Consiliul Concurenţei în legătură cu exclusivitatea difuzării Euro 2016 de către Dolce

| 15 iun, 16:44

Consiliul Național al Audiovizualului a constatat că Dolce încalcă articolul 21, care prevede că evenimentele importante, cum este și Euro 2016, pot fi difuzate doar dacă nu privează o parte impotantă a publicului.

CNA a anunțat că va sesiza Consiliul Concurenței în acest caz, informeazămediafax.

Consiliul a laut această decizie după ce RCS&RDS a solicitat clarificări privind extrasele din meciurile de fotbal.

În acest context Consiliul a discutat şi despre difuzarea în exclusivitate a meciurilor din cadrul Campionatului European de Fotbal de către Dolce şi Pro TV.

Potrivit afirmaţiilor făcute în cadrul şedinţei, Pro TV a achiziţionat drepturile de difuzare de la UEFA pentru 23 de meciuri ale Campionatul European de Fotbal, incluzând toate meciurile echipei naţionale a României, în timp ce Dolce Sport a achiziţionat dreptul de a difuza întreaga ediţie din 2016 a Campionatului, adică toate cele 51 de meciuri.

Propunerea a primit votul a şase dintre cei nouă membri prezenţi - Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Radu Herjeu, Dorina Rusu şi Răsvan Popescu.

Vasile Buda, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu au votat împotriva sesizării Consiliul Concurenţei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ