CNCD: Declaraţia lui Victor Ponta despre regimul Băsescu - regimul nazist este libertate de exprimare

| 24 sep, 2014

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a hotărât miercuri, în unanimitate, că afirmaţiile premierului Victor Ponta referitoare la compararea 'regimului Băsescu' cu cel nazist se încadrează în limitele libertăţii de exprimare şi nu constituie discriminare.

Consiliul Director al CNCD a decis, în şedinţă, că afirmaţiile lui Victor Ponta, care a comparat cei 10 ani de "regim Băsescu" cu regimul nazist, nu sunt discriminatoare.

'Afirmaţiile domnului Victor Viorel Ponta, prim-ministrul României, făcute în cadrul emisiunii 'Punctul de întâlnire' din data de 07.09.2014, care au avut următorul conţinut: 'Nu exagerez folosind acest termen, cred că efectele asupra societăţii româneşti lăsate de cei zece ani de regim Băsescu sunt destul de asemănătoare cu cele lăsate de regimul nazist în Germania şi de asta spun de debăsificarea societăţii' nu constituie fapte de discriminare în sensul prevederilor art. 2 alin. (1) şi art. 2 alin. (4) coroborat cu art. 15 din O.G. nr. 137/ 2000, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, acestea încadrându-se în limitele libertăţii de exprimare', se arată într-un comunicat al CNCD transmis AGERPRES.

Asociaţia ActiveWatch a solicitat Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) amendarea premierului Victor Ponta pentru compararea 'regimului Băsescu' cu 'regimul nazist'.

Citeşte şi: Despre declaraţii. Unii au dreptul, alţii nu

Potrivit unui comunicat al ActiveWatch, discursul lui Ponta intră sub incidenţa OUG 137/2000 republicată privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, care stipulează că 'orice comportament activ ori pasiv care prin efectele pe care le generează favorizează sau defavorizează nejustificat ori supune unui tratament injust sau degradant o persoană, un grup de persoane sau o comunitate faţă de alte persoane, grupuri de persoane sau comunităţi atrage răspunderea contravenţională conform prezentei ordonanţe dacă nu intră sub incidenţa legii penale'.

ActiveWatch susţine că prin minimalizarea crimelor nazismului Victor Ponta 'a supus unui tratament degradant' comunităţile care au fost victime ale Holocaustului, dar şi toate persoanele care au fost victime ale acelui regim.

Declaraţia premierului Victor Ponta a fost catalogată de preşedintele Traian Băsescu, dar şi de comunitatea evreiască, drept ofensatoare pentru ceea ce a îndurat populaţia evreiască din întreaga lume de la regimul nazist.

Citeşte şi: Traian Băsescu, despre comparaţia cu regimul nazist:Declaraţia lui Ponta aduce grave prejudicii statului român

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ