Cocktailul toxic care reprezintă "sărutul morţii" într-o relaţie

| 29 ian, 22:47

Din păcate, tot mai multe cupluri se destramă încă din primii ani de căsnicie, iar întrebarea celor mai multe persoane este "de ce?".

Discuţiile de cuplu sunt constructive, iar din când în când acestea trebuie să aibă loc. Mai mult decât atât, John Gottman, un psiholog de la Universitatea din Washington şi fondator al Institutului Gottman este de părere că aceste certuri sunt „perfect normale”.

„Ce se întâmplă după aceste discuţii sunt lucrurile la care ar trebui să fii cel mai atent”, spune acesta.

Când îţi exprimi frustrarea cu privire la o anumită situaţie, iar partenerul de viaţă încearcă să vină cu argumente, ai tendinţa să nu îţi ceri scuze, ba chiar adopţi o atitudine autoritară, lucru care vă pune cu adevărat relaţia în pericol.

Sfidarea, combinată cu un amestec de furie și dispreţ, formează un cocktail mult mai toxic decât frustrarea în combinaţie cu negativitatea. Atunci când alegi să sfidezi, nu faci decât să îţi plasezi partenerul de viaţă la un nivel inferior ţie, lucru ce va face imposibilă comunicarea de la egal la egal.

Ce reprezintă "sărutul morţii" într-o relaţie şi cu poate fi aceasta evitat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 dec, 04:09
OffedRabe
furosemide effects on serum creatinine
is lasix hard on the kidneys Even if it just for care for my endometriosis

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ