Cod galben de inundații în 11 județe, pănă luni după amiază

| 29 mar, 14:14

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a actualizat atenționarea hidrologică din 27 martie și emis, duminică, Cod galben pe mai multe râuri din bazine hidrografice din 11 județe, până luni la ora 16,00.

Vizate de atenționare sunt râurile din bazinele hidrografice Olt pe sectorul Micfalău — Hoghiz (județele Covasna și Brașov), Teslui, Gemărtălui (judetele Dolj și Olt), Beica, Mamu, Pesceana (județele Vâlcea și Olt), Vedea — bazin superior amonte Văleni, Teleorman — bazin superior și mijlociu (județele Olt, Argeș și Teleorman), Neajlov — bazin superior și mijlociu (județele Argeș, Dâmbovița și Giurgiu), Prahova — sector aval confluență Teleajen, Ialomița sector aval confluență Prahova — Coșereni (județele Prahova și Ialomița).

"Se ridică începând cu 29.03.2015 ora 12:00 Atenționarea Hidrologică Cod Galben din celelalte bazine hidrografice avertizate anterior. În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu 'Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă și poluări marine în zona costieră', informează INHGA.
În 27 martie, INHGA a emis o atenționare Cod galben de inundații pentru 6 bazine hidrografice, valabilă de vineri, ora 21,00, până luni, la ora 14,00, cele afectate a fiind Olt, Argeș, Ialomița, Buzău, Râmnicu Sărat și Putna.
"Astfel, în intervalul 27 martie 2015, ora 21,00 — 30 martie 2015, ora 14,00, se instituie Cod galben de inundații pe râurile din bazinele hidrografice: Lotru (județul Vâlcea), Olteț superior și mijlociu și alți afluenți ai Oltului din județele Gorj, Vâlcea și Argeș, Argeș superior și mijlociu și afluenții săi din județele Argeș și Dâmbovița, Ialomița superioară și mijlocie și afluenții săi din județele Dâmbovița, Prahova și Ialomița, Buzău superior și mijlociu și afluenții săi din județele Brașov, Covasna și Buzău, Râmnicu Sărat și Putna (județele Vrancea și Buzău). Atenționarea Cod galben este valabilă în intervalul 28 martie 2015, ora 06,00 — 30 martie 2015, ora 14,00 pe afluenții Oltului din județele Covasna, Brașov și Sibiu", arăta INHGA vineri.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ