Cod galben de furtună. Cum va fi vremea în următoarele zile

| 04 mai, 2013

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, azi, o avertizare nowcasting cod galben de ploi abundente, grindină şi descărcări electrice pentru mai multe județe și Capitala.

Meteorologii au emis avertizare cod galben pentru județul Sibiu, îndeosebi jumătatea estică, în zona localităţilor Cisnădie, Tălmaciu, Agnita, Avrig. Avertizarea este valabilă în intervalul 17:00-18:30. Se vor semnala ploi cu caracter de aversă ce pot depăşi 25 l/mp, descărcări electrice și izolat grindină.

Furtună va fi și în zona joasă a judeţelor Dâmboviţa şi Prahova, nordul-estul judeţului Teleorman, jumătatea nordică a judeţului Giurgiu, nord-vestul judeţului Ilfov şi nordul judeţului Călăraşi. Avertizarea este valabilă în intervalul 17:40-18:40. Fenomene meteorologice asteptate: descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, averse de ploaie ce pot depăşi izolat 25 l/mp, condiţii de grindină.

Avertizare cod galben de furtună a fost emisă şi pentru Bucureşti şi judeţul Ilfov. Avertizarea este valabilă între orele 18:15-19:30. Fenomene meteorologice asteptate: descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, averse de ploaie, condiţii de grindină.

LA MARE. DOBROGEA Până în 6 mai, regimul termic se va menţine relativ constant, cu medii ale temperaturilor maxime de 23...24 de grade şi ale minimelor de aproximativ 14 grade. După data de 7 mai, temperaturile vor scădea cu 3...4 grade, vremea devenind normalădin punct de vedere termic pentru această perioadă a anului. Ploi slabe cantitativ şi pe arii restrânse sunt posibile după data de 6 mai.

LA MUNTE Până în 5 mai, vremea va fi caldă, cu temperaturi diurne ce vor atinge, în medie, 17...20 de grade şi minime nocturne de 8...10 grade. În a doua jumătate a perioadei de prognoză, regimul termic va scădea în medie cu 6 grade, temperatura aerului apropiindu-se de cea climatologic normală pentru data din calendar. Probabilitatea de apariţie a averselor însoţite de descărcări electrice va fi mai mare dupădata de 2 mai, îndeosebi în intervalul 5 – 8 mai.

BANAT Începând cu data de 3 mai se va produce o răcire uşoară, dar vremea se va menţine caldă până spre 6 mai, când mediile maximelor vor atinge 24 de grade. În intervalul 7 – 12 mai, regimul termic nu va avea variaţii importante, maximele diurne aflându-se în jurul unei medii de 20...21 de grade, apropiată de valorile normale ale perioadei. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte după data de 2 mai, dar aversele vor fi mai importante cantitativ şi se vor semnala pe arii mai extinse în intervalul 6 – 8 mai.

CRIŞANA În intervalul 3 – 6 mai, o uşoară răcire va determina scăderea valorilor termice cu aproximativ 4 grade, pentru ca, după 7 mai, până la sfârşitul intervalului de prognoză, temperatura aerului să se apropie de valorile climatologic normale pentru această perioadă. Mediile maximelor vor fi de 20...21 de grade, iar ale minimelor de 8...10 grade. După data de 2 mai, vor fi precipitaţii, mai ales averse, însoţite şi de descărcări electrice. Cantităţi de apă mai însemnate sunt de aşteptat în intervalul 6 – 8 mai.

TRANSILVANIA În intervalul 3 – 6 mai, o uşoară răcire va conduce la temperaturi maxime cu 3...4 grade mai scăzute, în timp ce minimele se vor menţine relativ constante. După data de 6 mai, scăderea valorilor termice va continua, determinând maxime diurne de 18...19 grade şi minime nocturne de aproximativ 6 grade. Precipitaţiile, mai ales averse însoţite de descărcări electrice, îşi vor face apariţia pe arii restrânse şi vor fi slabe cantitativ, exceptând zilele de 6 şi 7 mai, când se pot înregistra cantităţi de apă mai mari.

MARAMUREŞ În intervalul 6 – 12 mai, temperaturile vor continua să scadă uşor, spre valori normale ale acestei perioade a anului, respectiv 19...20 de grade ziua şi aproximativ 8 grade noaptea. Probabilitatea de apariţie a averselor, posibil însoţite şi de descărcări electrice, va creşte după 1 mai, dar cantităţi de apă mai importante sunt de aşteptat în zilele de 3, 6 şi 7 mai.

MOLDOVA Până la 6 mai, temperaturile maxime se vor situa, în medie, între 25 şi 29 de grade, iar minimele nocturne vor fi de 12...14 grade. După 7 mai, valorile termice se vor apropia de mediile multianuale ale perioadei, respectiv 20 de grade în timpul zilei şi aproximativ 9 grade noaptea. Precipitaţiile vor fi puţine şi slabe cantitativ, dar cu o probabilitate mai mare de apariţie în zilele de 6 şi 7 mai.

MUNTENIA În prima jumătate a intervalului de prognoză, vremea se va menţine deosebit de caldă, cu temperaturi maxime ce vor atinge în medie 26...29 de grade şi minime de aproximativ 13 grade. După 7 mai, până la sfârşitul perioadei de prognoză, va avea loc un proces de răcire uşoară, care va determina un regim termic apropiat de cel normal, cu maxime de 20...21 de grade şi minime în jurul a 9 grade. Ploi slabe de scurtă durată se vor semnala cu o probabilitate mai mare în zilele de 6 şi 7 mai.

OLTENIA Până în 5 mai, temperatura aerului va fi cu mult mai mare decât în mod normal în această perioadă a anului, maximele diurne atingând, în medie, 28...29 de grade, iar minimele nocturne situându-se în jurul a 14 grade. După data de 6 mai, o uşoară răcire a vremii va determina temperaturi de aproximativ 20 de grade ziua şi 10 grade noaptea, valori apropiate de mediile multianuale ale perioadei. Probabilitatea de precipitaţii, mai ales averse însoţite şi de descărcări electrice, va fi mai mare după data de 5 mai, dar cu precădere în zilele de 6 şi 7 mai.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ