Codrin Scutaru, pe blog: Nu cred că Facebook a fost vreodată gândit pentru a transmite URĂ

| 17 dec, 2014

Facebook-ul ne atrage pentru că putem share-ui între noi idei, știri, amintiri, glume și chiar ironii. Pe Facebook poți discuta despre idei și opinii. Dar nu cred că Facebook a fost vreodată gândit pentru a transmite ură, scrie, marți, pe blog Codrin Scutaru, secretar de stat în Ministerul Muncii, vicepreședinte PC.

El amintește că Mark Zuckerberg a gândit rețeaua de socializare în principal pentru a comunica între noi mesaje pozitive.

"Uneori, folosim Facebook-ul pentru a jigni, pentru a încărca cu frustrările noastre alți oameni. Pe Facebook te conectezi cu prietenii, nu? Ai un număr de prieteni virtuali, mai mare sau mai mic. Unii din ei sunt chiar prietenii din cercul tău de prieteni. Chiar dacă te și vezi zilnic cu ei, comunici și pe Facebook. Pentru că e plăcut. Dar tu i-ai încărca pe prietenii tăi cu mesaje de ură? E cam egoist să îi încarci pe cei din jur cu ură și energie negativă. Nu primesc oare destul negativism deja în viața de zi cu zi? Cred că Zuckerberg a gândit rețeaua asta de socializare în principal pentru a comunica între noi mesaje pozitive. Zicea cineva cam abraziv dar destul de clar: nu-i vomita-n suflet celui de lângă tine. Nu are nevoie de asta. Are nevoie de încurajări, de recunoaștere și de un gând bun", scrie Scutaru.

El admite că se poate protesta offline sau online, că pot fi critici sau opinii ferme împotriva a ceva, dar subliniază că "Facebook este despre prietenie".

"Nu spune nimeni că nu poți protesta offline sau online. Că nu poți critica sau avea opinii ferme împotriva a ceva. A avea o atitudine în mod serios, civilizat și hotărât, este ceva normal și pe Facebook. Pentru că mesajul tău ajunge la mult mai mulți oameni. Chiar și un protest e puternic și e mai solid atunci când are un mesaj emoțional cu care să rezonezi și care să fie the real thing...și, pe fond, dincolo de luptă, pozitiv. Mă întrebam azi de ce au cele mai multe like-uri cei care împărtășesc lucruri pozitive? Pentru că Facebook-ul este despre prietenie. Altfel am avea în loc de friends doar unfriends. Am avea în loc de Like un mare buton de Dislike. Dar ăla ar fi Hatebook, nu Facebook. Eu rămân pe Facebook, nu pe Hatebook", mai scrie, în postarea de pe blog, Codrin Scutaru.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ