Codrin Ştefănescu, DUR: PNL ascunde cazul Predoiu – Ialomiţianu. De ce?

| 13 aug, 16:20

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, solicită conducerii PNL să răspundă dacă ştie de cercetarea liberalilor Cătălin Predoiu şi Gheorghe Ialomiţianu într-un dosar disjuns din "Gala Bute" pe motiv că şi-ar fi îndeplinit "defectuos atribuţiile", transmite Agerpres.

 

"În ultimele zile, în mass-media şi în spaţiul public au apărut o serie de informaţii şi documente acuzatoare care vizează activitatea lui Cătălin Predoiu, în calitate de ministru al Justiţiei în guvernul Boc şi a lui Gheorghe Ialomiţianu, ministru de Finanţe în acelaşi guvern. În acest sens, adresez co-preşedinţilor noului PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, o întrebare de maxim interes la care aştept un răspuns public: Ştie conducerea noului PNL de faptul că, urmare a sesizării Corpului de Control al Primului Ministru, Cătălin Predoiu şi Gheorghe Ialomiţianu sunt cercetaţi pentru că şi-au îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu, într-un dosar disjuns din dosarul 'Gala Bute', dosar în care Elena Udrea a fost arestată preventiv şi trimisă în judecată?", a afirmat Ştefănescu potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Predoiu a semnat Nota de fundamentare a actului normativ privind Programul anual de marketing şi promovare turistică, în care era inclus şi evenimentul Gala Bute, fără ca proiectul actului normativ să fie transmis oficial Ministerului Justiţiei pentru avizare, iar Ialomiţianu a semnat aceeaşi notă de fundamentare, contrar punctului de vedere formulat de direcţiile de specialitate din Ministerul Finanţelor.

"Dacă aceste lucruri sunt cunoscute de conducerea noului PNL, întreb şi eu, aşa cum se întreabă şi opinia publică, de ce este bine ascuns, sub preşul din Modrogan, acest caz extrem de important? Insist să mi se răspundă la această întrebare, întrucât ipocrizia celor de la PNL este cu atât mai mare cu cât cer insistent demisia lui Victor Ponta, de altfel anchetat pentru o faptă comisă acum opt ani, în calitate de simplu avocat. În schimb, liderii aşa-zisei opoziţii insistă să-i prezinte cu fast pe 'mult prea curaţii şi reformiştii' Cătălin Predoiu ca premierul 'Guvernului Meu', iar pe Gheorghe Ialomiţianu ca viitor ministru de Finanţe", a adăugat Ştefănescu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ