Ponta ar dori ca mașinile să fie confiscate, la abateri rutiere grave

| 07 mai, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat, azi, că nu i s-ar părea exagerat ca în anumite situaţii să fie confiscate maşinile şi motocicletele, ca sancţiune pentru abateri rutiere grave.

Ponta a spus că acest lucru ar fi posibil dacă actuala Constituţie ar fi modificată, astfel încât să conţină o prevedere în acest sens.

"În România nu se poate decât dacă va fi de acord preşedintele Comisiei Constituţionale să modificăm la Constituţie acest lucru. Sunt ţări care confiscă maşina cu care s-a încălcat grav legea rutieră. Noi nu avem voie conform Constituţiei actuale, dar mie nu mi s-ar părea excesiv în anumite situaţii şi vă spun ca fost motociclist că ar trebui să confiscăm şi motociclete, nu doar maşini", a spus Ponta.

Prim-ministrul a precizat că doreşte să folosească exemplele unor ţări ca Franţa care au implementat cu succes strategii pe termen mediu de reducere a numărului de accidente rutiere.

"Sarkozy a fost ales preşedinte după un mandat de ministru de Internte cu rezultate notabile în acest sens. În Franţa a existat o scădere a numărului de accidente", a mai spus Ponta, adăugând că România este o ţară care recunoaşte mai greu autoritatea celor care aplică legea şi a arătat că mai sunt multe de lucrat în ceea ce priveşte respectarea legii şi a regulilor rutiere.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ