Colecția de primăvară 2015: Sulfina Barbu prezintă moțiunea florilor de măr

Da, opoziția are instrumentul moţiunii la dispoziție, dar liberalii vor să abuzeze de acest mijloc și asta fără măcar să încerce să salveze aparențele. Care este posibila temă a moțiunii despre care doamna Sulfina Barbu nu știe nimic, decât că ”va fi”?

Victoria lui Klaus Iohannis în alegerile prezidențiale i-a băgat în confuzie pe mulţi și nu ne referim neapărat doar la adversarii politici ai acestuia. Sub o formă sau alta, toți ceilalți își arogă meritul acestei victorii și toți ar dori să câștige ceva concret. Societatea civilă și tinerii de pe facebook insistă că fără ei Klaus Iohannis nu ar fi acum președinte și ar dori la schimb asigurări politice pe care orice om normal la cap le-ar fi cerut înainte de vot și nu după.

Destul de asemănătoare este situația Monicăi Macovei, care chipurile i-a oferit lui Klaus Iohannis sprijinul în turul doi în baza unei angajări pe o listă fără nicio valoare contractuală. Ce-o să facă doamna în cauză dacă va considera că președintele ales nu respectă cu strictețe prevederile acelei liste, o să-și ia voturile imaginare înapoi? Dar în aceiași situație se află și noul partid liberal, rezultat din fuziunea unor prea vechi formațiuni, de care electoratul s-a cam săturat de mult. Toate presiunile acestora de accede la guvernare reprezintă interese care nu suportă amânare până la momentul alegerilor din 2016 și despre care cei implicați nu se înghesuie să vorbească liber. Singurul discurs posibil este același, menționat mai sus, asumarea meritelor pentru propulsarea lui Iohannis la Cotroceni, în contra oricăror evidențe și analize lucide, care indică dincolo de orice dubii că a fost un vot antisistem și nu pro-ACL.

Citeşte şi: Anunţul făcut de PNL! Cele două modalităţi prin care vor să obţină Guvernul

Cea mai sumară analiză a scrutinului va indica ceea ce a indicat și scorul strâns: cele două tabere sunt aproape la egalitate, coabitarea este practic singura soluție ce convine electoratului și ne apare nocivă orice încercare de răsturnare a balanței. Atât PDL, cât și PNL au tot fost taxate de românii veniți la urne: la localele și parlamentarele din 2012, cât și la europarlamentarele din 2014. În aceste condiții este lesne de înțeles de ce nu vrea ”noul” PNL să aștepte liniștit alegerile din 2016. Orice schemă este binevenită pentru a reveni la putere, peste capul populației care a decis în repetate rânduri că nu e cazul. Ce le mai rămâne ”specialiștilor” fostului PDL și PNL istoric, care ard de nerăbdare să intre în pâine? Numai soluții neprincipiale, artificiale, care-l compromit inclusiv pe Klaus Iohannis, pentru că-i contrazic flagrant discursul în baza căruia a fost ales: un partid stat, o majoritate parlamentară obținută prin traseism și un guvern răsturnat chiar și cu prețul dezechilibrului economic. Că ”noul” PNL se teme de examinarea electorală o dovedește și ultima precizare făcută de vicepreședintele liberal, Sulfina Barbu, care vorbește extrem de nonșalant de răsturnarea guvernului prin moțiune de cenzură în februarie 2015.

"În general, Opoziţia este cea care vine şi foloseşte toate mijloacele constituţionale de a face opoziţie. Fiind un mijloc constituţional de a face opoziţie, aş spune de pe acum, da, Partidul Naţional Liberal va depune o moţiune de cenzură în sesiunea parlamentară de după 1 februarie 2015. Tema, momentul vor fi alese de către partid, în funcţie de gravitatea guvernării domnului Ponta şi a Guvernului condus de domnia sa. Dar cu siguranţă, acest instrument va fi folosit", a declarat Sulfina Barbu.

Da, opoziția are instrumentul moţiunii la dispoziție, dar liberalii vor să abuzeze de acest mijloc și asta fără măcar să încerce să salveze aparențele. Care este posibila temă a moțiunii despre care doamna Sulfina Barbu nu știe nimic, decât că ”va fi”?

În momentul de față Guvernul Ponta lucrează în ritm accelerat și urmează să prezinte un proiect de buget pentru 2015, inclusiv în perspectiva întâlnirii cu partenerii internaționali. În paralel își reiterează angajamentele privitoare la toate măsurile bune anunțate în perioada precedentă alegerilor: tot ce s-a promis pentru 2015 rămâne valabil, nu au fost doar promisiuni electorale.

Citeşte şi: REMANIEREA GUVERNULUI. Petrescu, Pricopie şi Niţă, miniştrii propuşi pentru schimbare

Premierul Ponta insistă că nu se mărește nicio taxă și niciun impozit. În plus, creșterea economică de 1,9% in trimestrul III față de trimestrul II, cea mai mare din UE, a fost confirmată de INS și sugerează că ”recesiunea” atât de vânturată la alegeri a fost doar recuzită electorală: nu am fost niciodată în recesiune! Față de același trimestru din 2013, România are o creștere economică de 3,2%.

Dar lăsând toate aceste cifre deoparte, devine evident pentru oricine că în configurația actuală, de coabitare între un președinte de o culoare politică și un guvern de altă culoare, Victor Ponta nu are niciun interes să se sinucidă politic, prin măsuri guvernamentale aberante. Aceasta este și problema echipei din spatele doamnei Sulfina Barbu: conlucrarea dintre președintele Iohannis și premierul Ponta s-ar putea dovedi o soluție calmă și favorabilă pentru marea majoritate a populației, detaliu care ar ”ancora” noul PNL în băncuțele opoziției până la data fatidică a alegerilor din 2016. Această perspectivă este o amenințare atât de mare pentru noul PNL încât o moțiune de florile mărului este cel mai mic efort pe care l-ar putea face să atace guvernul.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 noi, 2014
Platitor Taxaradio
Ferenczy-articol precedent:
“Singurul candidat care întinde o mână spre toți românii, deci și spre acești oameni amintiți mai sus, intoxicați ca vai de ei de propaganda unor profitori, este Victor Ponta.
Am să-l votez cu totată încrederea, pentru că doar el a avut inspirația mesajului de unire, a chemării la luciditate a tuturor cetățenilor acestei țări”

Ar fi de spus doar ca mana intinsa spre toti romanii s-a concretizat in usile inchise la sectiile de votare din strainatate.Si ca acei “pufosi” sunt prosti ca trimit niste bani in tara..Nu,banii nu trebuie cheltuiti in tara,trebuiesc cheltuiti in Dubai.Asta este mesajul de luciditate si unire..
Constat ca generatia voastra de mercenari in scris,nu are pauze.Si nici nu-si recunoaste erorile proprii.
Ati esuat la privat si v-ati lipit la stat sau pe langa persoane in relatii cu statul.
Si dati lectii la altii….care sunt “simpli boi”sau “roboti”.Lectii de politica,de etica.Voi sunteti policalificatii...
Nu stiu daca un functionar bugetar ca tine are voie sa-si exprime in scris “apetenta “pentru un candidat sau formatiune politica,sau sa presteze la o alta entitate media.
In spiritul aflarii unui punct de vedere principial,voi face o adresa catre institutia angajatoare.Nu catre securitate.
Nu-mi esti simpatic,dar sper sa n-am dreptate.In fond ai reusit sa ma determini sa ma duc la vot in turul II….poti sa o iei ca pe o reusita.Iti multumesc.
Dar,nu doresc ca o suma infima din impozitele si taxele platite de mine, sa se duca spre activisti politici acoperiti,indiferent din ce partid.Pentru ca eu nu cred, ca vremea acestor smecherasi-profitori a trecut..
Si imi este suficient sa-ti citesc articolele,ca sa nu fiu optimist..macar pana in 2016.
27 noi, 2014
sindicalist
Lui Savu Cristian Traian , director de Comunicare si Marketing la Societatea Romana de Radiodifuziune, i s-a respins in 20 octombrie 2014, la Curtea de Apel Bucuresti, contestația impotriva raportului de evaluare al ANI in care s-a constatat starea de incompatibilitate a acestuia.
Urmeaza Inalta Curte...
Se strange latul incompatibililor
27 noi, 2014
sindicalist
catre platitor...
lasa "plevusca",la urma..
intai tartorii:
Curtea de Apel Bucureşti a decis să respingă contestaţia formulată de Miculescu împotriva raportului realizat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), scrie Mediafax. Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este defintivă şi poate fi atacată cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, iar o eventuală contestaţie se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), notează ziarul Adevărul.

Ovidiu Miculescu a fost găsit incompatibil de către ANI, în octombrie 2013, după ce a ocupat simultan funcţia de membru al Consiliului de Administraţie (CA) al SRR şi pe cea de manager în Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (SNR), timp de doi ani, în perioada 29 iunie 2010 – 4 iulie 2012.

Astfel, arăta ANI, Miculescu a încălcat legea, ocupând în acelaşi timp funcţia de membru al Guvernului şi cea de manager sau membru al consiliilor de administraţie ale regiilor autonome, companiilor...........
27 noi, 2014
Platitor Taxaradio
se misca sindicatele..e OK
inteleg ca si ANI prezinta Colecția de primăvară 2015: "Vremea noastra a venit"
decizia,de asteptat in mai,cand infloresc trandafirii
lista scurta a incompatibililor:
Savu,Miculescu,Demeter...
27 noi, 2014
Paul Aparaschivei
ptr. Toti Platitorii
Nu, nu lucreaza la stat,ia doar banii..
suntem ancorati puternic in privat....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ