Colegiul Medicilor: Relaţia dintre medici şi companiile farmaceutice, firească. Activitatea medicilor trebuie recompensată

| 21 iul, 16:18

Relaţia dintre medici şi companiile farmaceutice este firească, iar activitatea doctorilor nu poate fi desfăşurată fără o recompensă rezonabilă, potrivit dreptului de a fi recompensat pentru munca depusă conform duratei, calităţii şi nivelului de complexitate al acesteia, în acord cu legislaţia în vigoare, anunţă Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti.

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) susţine că relaţia dintre medici şi companiile farmaceutice este firească, întrucât, medicamentele noi, mai eficiente, nu pot pătrunde într-un sistem de sănătate dacă medicii nu le cunosc, dacă profesioniştii cei mai pregătiţi nu sunt implicaţi în dezvoltarea lor, dacă aceştia nu comentează studiile clinice şi dacă autorităţile nu le evaluează.

Potrivit colegiului, există obligativitatea legală ca noile medicamente să fie discutate şi comentate în ceea ce priveşte eficicacitatea si siguranţa în interiorul comunităţii medicale.

În plus, prezentările făcute de către reprezentanţii firmelor care pot fi, evident, interesaţi în a le promova, trebuie în mod obligatoriu completate de experţii profesionişti din domeniul sănătăţii pentru a asigura o cunoaştere adecvată pentru practica clinică în vederea utilizării echilibrate, mai arată CMMB.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ