Colonel SPP, trimis în judecată pentru uciderea unei persoane la o partidă de vânătoare

| 24 mar, 15:44

Procurorii militari l-au trimis în judecată pe colonelul SPP Petre Soare, pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj, acesta fiind acuzat că a împușcat mortal în 2012 o persoană în timpul unei partide de vânătoare.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, în ziua de 4 ianuarie 2012, în timp ce se afla pe raza comunei prahovene Drăgănești, pe fondul de vânătoare din pădurea Turbatu, aparținând Romsilva — Ocolul Silvic Ploiești, la o partidă de vânătoare organizată, Petre Soare, colonel în cadrul Serviciului de Protecție și Pază — Biroul Prahova, din culpă, a împușcat mortal o persoană, utilizând o armă de vânătoare ce aparținea în mod legal victimei.

Parchetul menționează că Petre Soare a deținut arma de vânătoare fără a avea dreptul.

Procurorii mai arată că Petre Soare a executat focul de armă în scopul practicării vânătorii în condițiile în care nu avea calitatea de vânător și nu îndeplinea condițiile cerute de art. 27 din Legea 407/2006 a vânătorii și protecției fondului cinegetic.

În vederea stabilirii stării de fapt, în cauză s-a procedat la audierea mai multor persoane, la confruntarea acestora și s-a dispus efectuarea mai multor expertize medico-legale și criminalistice.

Printre martorii audiați în acest dosar s-a aflat și directorul SPP, Lucian Pahonțu.

Dosarul se va judeca la Tribunalul Militar București.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ