Comisarul european pentru agricultură, inspecție în România pentru pesta porcină

| 13 sep, 17:35

Pesta porcină îl aduce în România, în inspecție, pe comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Phil Hogan.

Comisarul european Phil Hogan, responsabil pentru agricultură şi dezvoltare rurală, se va afla în Bucureşti şi Cluj Napoca, joi şi vineri, el urmând să aibă întâlniri cu premierul Viorica Dăncilă, cu ministrul Agriculturii, Petre Daea, precum şi cu fermieri români.

Oficialul vine la București, la o zi după ce un alt comisar, cel pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Vytenis Andriukaitis a declarat că va analiza situația pestei porcine din România, după o întâlnire pe care a avut-o la Bruxelles cu Petre Daea.

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Phil Hogan, se va întâlni azi cu premierul Viorica Dăncilă la Palatul Victoria şi ulterior cu ministrul Agriculturii, Petre Daea, la sediul ministerului.

După întreveneri, Comisarul European pleacă, împreună că Viorica Dăncilă, în județul Ialomița, pentru a vedea cum se combate pesta porcină.

România a cerut ajutorul Uniuniii Europene, pentru plata despăgubirilor, dar autoritățile de la Bruxelles vor lua o decizie, după ce vor primi date despre cum se cheltuie banii.

Seria întâlnirilor oficiale va fi urmată de un dialog cu cetăţenii alături de Corina Creţu, comisar european pentru politică regională, vineri, începând cu ora 10.00, la Facultatea de Studii Europene, Universitatea Babeş-Bolyai, din Cluj-Napoca.

Vizita comisarului european pentru Agriculturii are loc într-o perioadă în care România este afectată puternic de virusul pestei porcine africane.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ