Comisia de control SIE: Traian Băsescu nu avea dreptul să primească informaţii despre ofiţeri acoperiţi

| 20 oct, 2014

Comisia de control a SIE îi dă dreptate lui Teodor Meleşcanu şi spune că preşedintele Traian Băsescu nu avea dreptul legal să primească informaţii despre ofiţerii sub acoperire, asta deşi Băsescu a insistat în trei rânduri.


Potrivit lui parlamentarului Mihăiţă Calimente, preşedintele Traian Băsescu a cerut de trei ori informaţii de la SIE, dar acest organism l-a redirecţionat către Comisia SIE din Parlament.

„Din analiza pe care am făcut-o, rezultă că cererea domnului preşedinte, în baza actelor normative în vigoare cu referire la secretul de stat, nu putea obţine din partea Serviciului (Serviciul de Informaţii Externe – n. Red.) un asemenea răspuns. Şi acest lucru e documentat nu doar de Hotărârea de Guvern din 2013. Avem şi o hotărâre a Parlamentului, 44 din 1998, care spune care sunt şi limitele comisiei, până la ce nivel putem obţine informaţii de la SIE. Există un articol care spune foarte clar că ceea ce înseamnă operaţiune, ce înseamnă acoperirea ofiţerilor care lucrează în acest serviciu, tot ceea ce înseamnă această informaţiei, nici comisia parlamentară nu are acces", a declarat Calimente.

Citeste mai mult pe RTV.NET.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ