Comisia de la Veneția îl avertizează pe Crin Antonescu

| 23 oct, 2013

Crin Antonescu a primit în aceste zile un avertisment cât se poate de serios din partea Comisiei de la Veneția.

Comisia de la Veneția a transmis prin vocea președintelui său, Gianni Buquicchio, că România trebuie să trimită Comisiei de la Veneţia ultima variantă de revizuire a Constituţiei în ianuarie 2014, dacă doreşte ca aceasta să poată fi adoptată pe parcursul anului viitor. Avertismentul președintelui Comisiei de la Veneția vine în contextul în care termenul inițial până la care partea română se angajase să transmită varianta finală a proiectului de modificare al Constituției către forul condus de Gianni Buquicchio a fost depășit.

După decizia CCR privind legea referendumului, procesul de modificare a Constituției a fost tras pe linie moartă, principalul responsabil fiind, bineînțeles, chiar președintele Comisiei de revizuire a Constituției, Crin Antonescu. Absorbit cu totul de campania electorală prematură în care a intrat în ultima perioadă, președintele PNL a abandonat cu totul proiectul de revizuire.

Mai mult, au existat chiar voci care au speculat că dezinteresul lui Crin Antonescu pentru continuarea acestui proces ar fi motivat în realitate de dorința de a păstra neschimbate pârghiile prezidențiale de putere, în perspectiva în care va câștiga în 2014 dreptul de a ocupa fotoliul de la Palatul Cotroceni. Iar această opinie pare să fie împărtășită inclusiv de către președintele Comisiei de la Veneția.

Astfel, într-un interviu acordat cotidianului Adevărul, președintele Comisiei de la Veneția își exprimă speranța că în spatele întârzierii înregistrate în transmiterea draftului final al viitoarei Constituții nu se află ”un scenariu ascuns”. Desigur, Gianni Buquicchio nu face trimitere directă la Crin Antonescu. Dar referința este evidentă. Cine altcineva decât președintele Comisiei de revizuire ar fi putut să convoace Comisia pentru a face modificările necesare după ce proiectul a fost supus unei prime analize a specialiștilor interni și internaționali?

Crin Antonescu s-a făcut însă că uită care îi sunt atribuțiile și astfel termenul la care Comisia de la Veneția ar fi trebuit să primească draftul revizuit al viitoarei Constituții a fost depășit. Ba mai mult, dezinteresul președintelui PNL pentru subiect este atât de ridicat încât președintele Senatului nu și-a putut face loc în program nici măcar pentru a merge personal la întâlnirea cu reprezentanții Comisiei de la Veneția în care trebuia stabilit un nou termen.

Comportamentul președintelui PNL este descalificant pentru un om care se vrea a fi ocupantul celei mai înalte funcții în stat. Crin Antonescu își bate joc de un subiect cu relevanță maximă pentru viitorul democrației românești și al fiecărui român în parte. Președintele Senatului își sabotează astfel singur șansele pe care le mai are de a deveni președintele României, demonstrând o dată în plus electoratului român, dar și partenerilor internaționali, care urmăresc, desigur, modul în care se defășoară procesul de revizuire, că este un politician neserios, incapabil să ducă la îndeplinire proiectele asumate în beneficiul României.

loading...

Ştirile orei

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 ian, 2014
ciclop
comisia...
vai de tara asta , revizuirea constitutiei pe mana lui cacarau, porumbacu un repetent si un vorba goala care nu are habar de drepr constitutional , vai vai vai !
23 oct, 2013
Scarlat Teodor
Simtul datoriei .
La dl Antonescu sentimentul responsabilitatii fata de functia in care a avut acces datorita aliantei USL nu exista , de cind este pres la Senat nu a performat in nici un fel in directia elaborarii legislatiei prevazuta in programul comun al PSD_PNL . Se trage chiulul la Senat mai mult ca altadata ,insusi pres-ul lipsind de la deschiderea lucrarilor senatului dupa alegeri. Cred ca este un balon de sapun nepotrivit pt functia de pres de stat .
23 oct, 2013
cantautor
cand s-a constituit USL-ul,Antonescu era serios,capabil,etc?
nu cred,insa erati platiti sa-l prezentati asa...
acum sunteti platit sa faceti invers...
nu va dati seama de ridicolul in care va puneti fata de eventualii cititori..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ