Comisia Europeană a adoptat Acordul de Parteneriat 2014-2020 cu România

| 06 aug, 2014

Comisia Europeană a adoptat Acordul de Parteneriat 2014 - 2020 cu România, documentul care prezintă modul în care vor fi folosite fondurile europene structurale şi de investiţii în viitoarea perioadă de programare, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Fondurilor Europene.

'România are deja Acordul de Parteneriat 2014 -2020 aprobat, fiind cel de al 11-lea stat care a obţinut aprobarea Comisiei Europene pe acest document. Acest fapt demonstrează că documentul României a răspuns exigenţelor Comisiei şi, totodată, devine clar că toate atacurile furibunde şi dezinformările că România nu va avea acest Acord aprobat, venite din partea celor care au distrus sistemul de implementare în perioada 2009 - 2011, nu au fost altceva decât manipulări în prag de campanie electorală', a spus Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, conform sursei citate. 

Acesta a precizat că CE a aprobat documentul României în aproximativ patru luni de la trimiterea oficială a acestuia, în timp ce Polonia, ţara de referinţă pentru cei care critică actuala guvernare pe tema fondurilor europene, a obţinut aprobarea Acordului într-un termen de aproape cinci luni. 

'Vă reamintesc, ţara noastră a început încă din primăvara anului 2013 negocierile pe marginea acestui document, în cadrul dialogului informal. De atunci şi până recent, Ministerul Fondurilor Europene a avut în continuu negocieri cu reprezentanţii Comisiei pentru a obţine o strategie cât mai bună de folosire a banilor europeni pentru români şi pentru România! Ministerul Fondurilor Europene a avut o misiune extrem de dificilă în coordonarea procesului de programare, iar acum înregistrează succesul meritat, poziţionând România în rândul liderilor Europei', a mai arătat oficialul MFE. 

În perioada de programare 2014 - 2020, Romania beneficiază de fonduri europene în valoare de aproximativ 43 miliarde de euro, din care peste 22 miliarde de euro sunt alocate pentru politica de coeziune.
La nivelul programelor operaţionale, pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare este alocată suma de 9,41 miliarde euro, pentru Programul Operaţional Regional - 6,7 miliarde euro, Programul Operaţional Capital Uman - 4,22 miliarde euro, Programul Operaţional Competitivitate - 1,33 miliarde euro, Programul Operaţional Capacitate Administrativă - 0,55 miliarde euro, Programul Operaţional Asistenţă Tehnică - 0,21 miliarde euro, Plăţi directe în agricultură - 10 miliarde euro, Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală - 8 miliarde euro, Programul Operaţional Pescuit - 0,17 miliarde euro, Facilitatea 'Connecting Europe' - 1,23 miliarde euro, iar pentru programele de cooperare teritorială a fost alocate 0,45 miliarde euro.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ