Comisia Europeană a clasat 21 de acțiuni împotriva României

| 26 feb, 15:37

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat joi că Executivul de la Bruxelles a clasat 21 de acțiuni împotriva României care aveau ca obiect aplicarea incorectă a dreptului UE și neîndeplinirea obligației de comunicare a măsurilor naționale de transpunere a unor directive din domeniul mediului, sănătății și protecției consumatorilor.

"Comisia Europeană a adoptat astăzi, 26 februarie, o decizie privind clasarea a 21 acțiuni în constatarea neîndeplinirii obligațiilor declanșate împotriva României și a unui dosar EU Pilot. Decizia de clasare a venit ca urmare a măsurilor de conformare adoptate de autoritățile române", precizează MAE într-un comunicat depresă.

Trei acțiuni au vizat transpunerea sau aplicarea incorectă a dreptului UE și au avut ca teme: obligațiile privind condițiile de acces la rețelele pentru transportul gazelor naturale; impozitarea veniturilor de natură salarială; neacordarea beneficiului unui credit fiscal pentru un sediu permanent în România al unei societăți din alt stat membru al UE sau al SEE pentru impozitul plătit în străinătate asupra veniturilor obținute și impozitate în România.

A fost închis și un dosar EU Pilot (pre-infringement), arată MAE, pe tema imposibilității deducerii contribuțiilor sociale obligatorii plătite într-un alt stat membru.

Totodată, conform aceluiași comunicat, Comisia Europeană a inițiat sau continuat procedura în trei acțiuni aflate în curs cu privire la existența unor obstacole la comercializarea de stații de carburant GPL, incorecta punere în aplicare a Directivei 2001/80/CE privind limitarea emisiilor în atmosferă a anumitor poluanți provenind de la instalații de ardere de dimensiuni mari și pentru necomunicarea măsurilor naționale de transpunere a Directivei 2012/33/UE.

"În prezent, România are în curs 53 de acțiuni în constatarea neîndeplinirii obligațiilor, toate aflate în faza precontencioasă. Dintre acestea, 32 privesc transpunerea sau aplicarea incorectă a dreptului UE, iar 21 vizează necomunicarea măsurilor naționale de transpunere a directivelor", mai arată MAE.

De la data aderării și până la acest moment, Curtea de Justiție a Uniunii Europene nu a pronunțat nicio hotărâre de condamnare a României în cadrul vreunei acțiuni în constatarea neîndeplinirii obligațiilor, se precizează în comunicat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ