CE a emis aviz motivat României în domeniul transporturilor

| 25 apr, 2013

Comisia Europeană a emis un aviz motivat României în domeniul transporturilor, pentru că ţara noastră nu a adoptat măsurile cerute referitoare la transportul maritim. Avizul este a doua etapă a procedurii pentru neîndeplinirea obligaţiilor.

Comisia Europeană a solicitat României să transpună în dreptul naţional cerinţele stabilite în Directiva privind formalităţile de raportare aplicabile navelor la sosirea şi la plecarea din porturile statelor membre şi de abrogare a Directivei 2002/6/CE (Directiva 2010/65/UE). Termenul stabilit pentru implementare a fost 19 mai 2012. 

Adoptarea acestor măsuri este importantă, întrucât ajută la simplificarea procedurilor administrative din transportul maritim, precizează Comisia Europeană, într-un comunicat făcut public pe site-ul său.

Deşi avertizată prin scrisori de punere în întârziere, în iulie 2012, România nu a comunicat Comisiei toate măsurile naţionale necesare.

Dacă ţara noastră nu oferă răspunsuri satisfăcătoare în termen de două luni, Comisia poate sesiza Curtea de Justiţie a Uniunii Europene. Un aviz motivat similar a primit şi Marea Britanie.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ