Comitetul Director al TVR îi scoate din grilă pe Moise Guran, Sorin Avram şi Dragoş Pătraru

| 18 sep, 2014

A doua zi după apariția lui Traian Băsescu la emisiunea ”Vorbește liber” de la postul public, recent lansată și pe care șeful statului a lăudat-o pentru obiectivitate, Comitetul Director a decis desființarea acesteia, scrie inpolitics.ro.

Update.

Reacţia lui Moise Guran pe Facebook:

"Adevarul este ca azi am emisiune. Sper sa am si luni, dar nu sunt sigur. Comitetul Director a decis revenirea la grila de vara. Cum eu n-am fost peste vara, daca nu revin asupra deciziei pana luni, atunci luni nu o sa am emisie. Tehnic vorbind, toamna astronomica incepe pe 23 septembrie. Altfel insa, revenirea la grila de toamna e o chestie usor iresponsabila. Nu ca ma scot pe mine, dar nici UEFA Champions League n-a fost peste vara. Si aia costa frate! Vine Curtea de Conturi peste ei. De aia zic, cred ca pana luni mai au timp si nu m-as ambala sa il fac pe Ponta atat de capabil incat sa determine TVR-ul sa se sinucida financiar", scrie jurnalistul pe contul său de Facebook.

Ce spune şeful TVR, Stelian Tănase:

“Problema reală este independența televiziunii. Doar că eu am hotărât să lupt pentru această miză. Este un examen greu pentru mine. Am avut o activitate intensă în societatea civilă, am fost în Piața Universității, consider că merită sacrificiul. Ce-mi pot face? Cu prima ocazie, să mă dea afară.”, conform paginademedia.ro.

“Ce se întâmplă acum este o bătălie între politic și editorial. Între politicieni și jurnaliști. Unii cred că televiziunea publică înseamnă televiziunea subordonată politicului, alții cred că TVR trebuie să fie, într-adevăr, o instituție publică, în interesul publicului. Este o bătălie foarte grea.”

Stelian Tănase consideră că această luptă este din cauza campaniei electorale. "Sunt mize foarte mari, iar lumea se înfierbântă foarte tare. Ceea ce îmi doresc este ca televiziunea să fie echidistantă, să fie în beneficiul tuturor, nu numai al unora sau al altora.”

Este vorba de anumiți ziariști vizați?

“De Sorin Avram și Cornel Nistorescu. Se dorește scoaterea acestor emisiuni de pe post.”

În ședința de azi, Comitetul Director, ostil președintelui director general Stelian Tănase, a respins, conform unor surse din conducere, noua grilă de programe propusă de acesta pentru toamnă, astfel că emisiunile ”Vorbește liber” a lui Sorin Avram, ”Biziday” a lui Moise Guran și ”Starea nației” a lui Dragoș Pătraru – toate trei cu un start excelent – își încetează existența.

Votul decisiv ar urma să se dea luni, în ședința Consiliului de Administrație, dar șansele sunt aproape nule, în condițiile în care și acolo Stelian Tănase se confruntă cu o majoritate ostilă.

Citeşte şi: Traian Băsescu, despre dezvăluirea candidatului 007: Am o planificare, vreau ca toată presa să aibă acces

Jurnalistul Sorin Avram a fost adus de Stelian Tănase la recomandarea lui Cornel Nistorescu, scria reportervirtual.ro.

Emisiunea „Vorbeşte liber!” a început din 1 septembrie şi este principala emisiune de tip talk-show a TVR, difuzată de luni până joi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ