Compania de Drumuri: Studiul de Fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Pitești va fi finalizat până la 15 decembrie 2016

| 07 mar, 19:02

Studiul de Fezabilitate pentru construcția autostrăzii Sibiu-Pitești va fi finalizat până la data de 15 decembrie a acestui an, iar proiectarea și execuția lucrărilor vor fi demarate după finalizarea documentului, se arată într-un comunicat al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, remis luni presei.

Comunicatul reamintește faptul că noul termen estimat pentru darea în trafic a tronsonului de autostradă este anul 2021.

Contractul de lucrări pentru autostrada Sibiu — Pitești va fi finanțat din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 — 2020.

"Având în vedere importanța proiectului autostrăzii Sibiu-Pitești, CNADNR SA a supus dezbaterii publice pentru prima dată un proiect de infrastructură rutieră la faza de SF (studiul de fezabilitate — n.r.) privind alegerea variantei optime de traseu. Acest demers a avut drept scop cunoașterea și eliminarea eventualelor probleme de mediu, geomorfologiei terenului, arheologice, care ar putea conduce la modificări ale proiectului. Stadiul actual al proiectului este cel al selecției alternativelor de traseu. Varianta optimă de traseu va rezulta în urma Analizei Multicriteriale, în baza criteriilor aplicate variantelor studiate, respectiv criterii tehnice, de mediu, socio-economice și financiare", precizează documentul citat.

Potrivit acestuia, CNADNR a organizat dezbateri publice cu privire la acest subiect în cele trei județe interesate, respectiv Vâlcea (23 noiembrie 2015), Argeș (26 noiembrie 2015) și Sibiu (3 decembrie 2015).

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a declarat, la sfârșitul lunii februarie, la PROTV, că noul termen pentru deschiderea în totalitate a autostrăzii Pitești — Sibiu este anul 2021, față de 2023 cum era inițial, după ce unitatea special constituită pentru implementarea proiectului a găsit soluții pentru devansare, în timp ce pentru sectoarele de capăt va fi posibilă folosința mai devreme de această dată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ