Compania Grivco a contestat sechestrul din dosarul ICA la Curtea Constituțională

| 17 sep, 2014

Curtea de Apel Bucureşti a admis miercuri o cerere a companiei Grivco de sesizare a Curţii Constituţionale a României în legătură cu o excepţie de neconstituţionalitate privind modul în care a fost dispus sechestrul asigurător în dosarul Institutului de Cercetări Alimentare.

Dosar ICA. Excepţia de neconstituţionalitate se referă la art. 250 alin. (6) din Noul Cod de procedură penală, care prevede: "Împotriva modului de aducere la îndeplinire a măsurii asigurătorii luate de către judecătorul de cameră preliminară ori de către instanţa de judecată, procurorul, suspectul ori inculpatul sau orice altă persoană interesată poate face contestaţie la acest judecător ori la această instanţă, în termen de 3 zile de la data punerii în executare a măsurii".

Pe fond, instanţa a respins definitiv, ca fiind inadmisibile, contestaţiile depuse de Grivco şi Societate Compania de Cercetări Aplicative şi Investiţii SA în legătură cu sechestrul pus pe mai multe bunuri în dosarul privatizării ICA.

Cele două firme au fost obligate să plătească câte 2.000 lei cheltuieli judiciare către stat.

Citește și: Motivare judecători: Voiculescu a apelat la una dintre cele mai rudimentare tipologii de spălare a banilor


Curtea de Apel Bucureşti a dispus pe 8 august, printr-o decizie definitivă, condamnarea lui Dan Voiculescu la 10 ani închisoare şi confiscarea mai multor proprietăţi, terenuri şi imobile aparţinând lui Voiculescu, 'care vor trece în patrimoniul statului libere de orice sarcini'.

Printre bunurile confiscate se află 'imobilul teren intravilan în suprafaţă de 29.220,03 metri pătraţi situat în Bucureşti, sector 1, strada Gârlei nr.1D şi construcţiile aferente', precum şi alte două terenuri şi construcţiile aferente acestora, în suprafaţă de 4.457 de mp şi, respectiv, de 3.000 de mp, ambele situate în Bucureşti, sector 1, strada Gârlei nr. 1B.

Judecătorii au mai decis confiscarea imobilului din şoseaua Bucureşti - Ploieşti nr. 25 - 27, sector 1, compus din teren în suprafaţă de 4.184,41 mp şi construcţie de 3.140 mp edificată pe o suprafaţă construită la sol de 1.986,25 mp.

De asemenea, instanţa a dispus confiscarea de la Dan Voiculescu, în calitate de beneficiar real al Compania Grivco SA la data încheierii contractului de închiriere cu SC Romtelecom SA, a sumelor încasate cu titlu de chirie aferente cotei de participare la beneficii/pierderi, în cuantum de 76,5%, în perioada 30 iunie 2003 - 6 iunie 2006, respectiv a sumei de peste 3,5 milioane dolari, plus TVA aferent, dar şi a sumelor încasate ulterior de cele două fiice în baza contractului de închiriere cu Romtelecom, după preluarea acţionariatului Grivco, începând cu iunie 2006, sume care vor fi calculate de organele care vor pune în executare decizia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ