Concluziile surprinzătoare ale unui studiu privind Twitter

| 20 apr, 2014

Informații importante obținute pe Twitter pot fi foarte utile și în lupta împotriva criminalității: unele delicte sau agresiuni pot fi identificate în avans, cu condiția unei analize corecte, relevă un studiu al Universității Virginia, transmite AFP, citat de AGERPRES.

Analiza 'tweet-urilor' folosind localizarea geografică permite predicția a 19-25 de forme de criminalitate, în special cazurile de hărțuire, viol și alte tipuri de agresiuni, conform unor studii publicate în jurnalul științific 'Decision Support Systems'.

Concluziile studiului sunt surprinzătoare, dar desigur tinerii postează rar tweet-uri care fac trimitere directă la infracțiunile pe care vor să le comită, subliniază autorul principal al studiului, Michael Gerber, din cadrul laboratorului de tehnologie a probabilității al Universității Virginia. Dar chiar dacă 'tweet-urile' nu au legătură directă cu un delict, ele pot conține elemente importante privind activitățile autorilor lor sau zona de acțiune și anturajul autorilor.

'Tinerii postează despre activitățile lor aproape zilnic', a spus Gerber, explicând că 'activitățile lor cotidiene se desfășoară într-un context care poate fi susceptibil de desfășurarea unei infracțiuni. De exemplu, dacă eu postez că mă voi îmbăta în această seară și numeroase persoane spun același lucru, știm că vor avea loc anumite forme de infracțiuni asociate alcoolului'.

Michael Gerber și colegii săi din cadrul departamentului analizează postările de pe Twitter din anumite cartiere din Chicago, pentru a ajuta la formarea bazei de date științifice privind criminalitatea din oraș. Ei pot de asemenea să facă predicții asupra cartierelor unde riscă să se petreacă anumite tipuri de delicte, ceea ce poate fi util pentru repartiția bugetului privind securitatea sau la desfășurarea echipajelor de poliție în teren.

'Acest demers permite analistului să vizualizeze și să identifice rapid zonele cu criminalitate sporită', se mai precizează în studiul amintit. În anii trecuți, ideea 'poliției predictibile' a câștigat teren, serviciile de menținere a ordinii publice bazându-se pe datele științifice ale companiilor private, precum IBM.

Studiul a fost finanțat de armata americană, care conform lui Michael Gerber folosește tehnici similare pentru a stabili amenințările pentru forțele sale din Irak sau din Afganistan. Poliția metropolitană din New York l-a contactat pe Gerber să examineze bazele de date ale orașului și să vadă dacă rezultatele obținute la Chicago pot fi implementate și la New York, iar cercetătorul american speră că va putea extinde cercetarea și asupra altor rețele de media socială pentru a îmbunătăți detectarea crimelor și, de ce nu, împiedicarea lor.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ