Concurs NASA: alege cea mai spectaculoasă fotografie cu suprafaţa Lunii

| 27 mai, 2014

NASA a publicat cinci fotografii cu suprafaţa lunară şi i-a invitat pe internauţi să o aleagă pe cea mai spectaculoasă dintre acestea, care va fi folosită ca fundal pentru pagina de start a unui site ce va fi lansat pentru a marca a cincea aniversare a sondei Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO).

În urmă cu cinci ani, NASA a lansat sonda LRO, care s-a plasat cu succes pe orbita Lunii şi a început să trimită pe Terra mii de imagini cu suprafaţa lunară, informează dailymail.co.uk.

Dintre acestea, NASA a selectat cele mai spectaculoase cinci imagini cu suprafaţa satelitului natural al Pământului şi a invitat publicul larg să voteze pentru fotografia favorită. Agenţia spaţială americană intenţionează să lanseze un site special, care se va numi "The Moon as Art" "("Luna ca artă"), iar imaginea câştigătoare va fi fundal pentru pagina de start.

"Colecţia «The Moon as Art» oferă publicului posibilitatea de a vedea Luna aşa cum alţii au văzut-o de secole - ca o muză care ne inspiră -, dar de această dată din perspectiva unui corp pe orbită care are o serie de «ochi» care văd în diverse arii ale spectrului electromagnetic", a declarat Brooke Hsu, expert în ştiinţe educaţionale la Lunar and Planetary Institute din Greenbelt, Maryland.

Sonda LRO a fost lansată din statul american Florida, pe 18 iunie 2009. După o călătorie în spaţiu care a durat patru zile, sonda LRO s-a plasat cu succes pe orbita lunară pe 23 iunie 2009.

Imaginea câştigătoare va fi anunţată pe 18 iunie şi va fi dată publicităţii alături de alte 24 de imagini din colecţia "Moon as Art".

Procedura de votare a început deja şi se va încheia pe 6 iunie.

În cei cinci ani de la lansare, LRO a transmis pe Terra numeroase imagini extraordinare cu suprafaţa lunară şi o cantitate uriaşă de date ştiinţifice. Sonda americană are la bord şapte instrumente ştiinţifice create pentru a alcătui o hartă a satelitului natural al Terrei, pentru a măsura nivelul radiaţiilor, pentru a cerceta resursele de apă şi de minerale şi pentru a strânge indicii geologice despre evoluţia Lunii.

Tag-uri: fotografie, Lună, nasa
loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ