Condimentul minune care distruge cancerul. Indienii îl folosesc de mii de ani

| 15 mar, 2014

Are peste 580 de beneficii si este considerat a fi cel puternic antioxidant natural disponibil. Descopera proprietatile miraculoase ale turmericului si ale curcuminei, substanta activa capabila sa distruga celulele canceroase.

Turmericul este un condiment extras din radacina plantei de Curcuma longa, extrem de popular si apreciat in subcontinentul indian. Este intrebuintat in alimentatie, in vindecare si in medicina ayurvedica, pentru a trata o serie de afectiuni, de peste 4000 de ani.

Turmericul contine curcuminoide, substante biologice active care se gasesc in curcumina si care au proprietati antioxidante puternice. Acestea neutralizeaza efectele daunatoare ale radicalilor liberi si apara organismul de bacterii. Curcumina este cea care ii confera turmericului superba sa culoare galben-portocalie, iar oamenii de stiinta ii atribuie acestei substante efectul medicinal vindecator. Se estimeaza ca in 100 g de turmeric se afla 3-5 grame de curcumina.

Turmericul este un antiinflamator natural cu proprietati antiinflamatorii excelente, reducand durerea cauzata de artrita sau osteoporoza. Folosit de secole in medicina ayurvedica drept remediu impotriva artritei reumatoide, un studiu efectuat de Colegiul de Medicina UA in 2006 confirma intr-adevar efectul anti-artrita al turmericului. Totodata, turmericul poate contribui si la reducerea inflamatiei asociate cu astm. Adauga o lingurita de pudra de turmeric intr-un pahar de lapte cald si bea acest remediu homemade eficient.

GreenMedInfo.com a avut in vedere peste 400 de studii aflate in baza de date a Bibliotecii Nationale de Medicina, descoperind peste 580 de potentiale beneficii ale turmericului si ale principalului sau polifenol, curcumina. Publicatia a spus despre planta despre curcuma ca ar fi chiar "cea mai importanta planta a lumii".

Iata cateva din proprietatile uimitoare ale curcuminei:

distruge cancerul rezistent la medicamente

protejeaza impotriva bolilor cauzate de iradiere

reduce nivelul inflamatiilor din organism

protejeaza impotriva toxicitatii metalelor grele

previne si suprima boala Alzheimer

Curcumina continuta de turmeric este un fitonutrient cu adevarat extraordinar si are proprietati remarcabile, fiind recunoscuta in primul rand pentru efectul sau anti-cancer. Da, curcumina previne aparitia si dezvoltarea multor tipuri de cancere printre care si cancerul de colon. Curcumina impiedica raspandirea si inmultirea celulelor tumorale, dar si transformarea celulelor normale in celule canceroase. In acelasi timp, curcumina inhiba sinteza unei proteine despre care se crede ca este raspunzatoare de formarea tumorilor. Totodata, ajuta corpul sa distruga celulele canceroase modificate, impiedicandu-le astfel sa se raspandeasca in organism.

In india, unde turmericul este nelipsit din bucatarie si din alimentatie, prevalenta a 4 tipuri de cancer frecvente in Statele Unite (cancerul de colon, de san, cancerul la prostata si cancerul la plamani) este de 10 ori mai mica. De fapt, cancerul la prostata, un diagnostic pus frecvent barbatilor din Europa si din America, este rar in India.

Citeşte mai mult AICI.

 

 

 

Tag-uri: condiment, turmeric
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 mar, 2014
Dan
Prostii, nu are niciun efect!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ