Conducerea Parlamentului urmează să discute constituirea comisiei de anchetă pentru alegerile din 2009

| 20 apr, 11:47

Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului se reunesc joi în şedinţă, iar pe ordinea de zi ar urma să fie şi subiectul constituirii unei comisii de anchetă cu privire la alegerile prezidenţiale din 2009.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marţi că informaţiile din spaţiul public legate de alegerile prezidenţiale din 2009 merită să fie investigate de o comisie parlamentară. 

"Mie mi se pare situaţia foarte gravă. De ce? Pentru că ceea ce apare în spaţiul public acum nu este decât o confirmare a percepţiei pe care şi eu am avut-o şi despre care am vorbit în legătură cu funcţionarea defectuoasă a unor instituţii ale statului. Aici ne punem cu toţii întrebarea care este justificarea acestor întâlniri între instituţii care nu aveau nicio responsabilitate în desfăşurarea procesului electoral. (...) Ni se confirmă de fapt existenţa unui sistem paralel de putere în România, un sistem de putere exercitat de instituţii care nu au legitimitate în acest sens şi cred că acest lucru merită să fie investigat de o comisie parlamentară de anchetă pentru a face lumină în această chestiune şi pentru ca pe viitor să repunem lucrurile în făgaşul normal", a afirmat Tăriceanu, la Palatul Parlamentului.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ