Congres PNL. Au căzut măştile la PDL. PNL nu mai are scuză

| 27 iun, 2014

Congres PNL. Tot ce se va decide în Cogresul PNL trebuie însă văzut în contextul mai larg a ceea ce s-a întâmplat miercuri în Parlament, când plenul reunit a adoptat şi cu ajutorul aleşilor liberali o declaraţie prin care se ceredemisia lui Traian Băsescu.

Congres PNL. Vineri şi sâmbătă are loc Congresul PNL, de care depinde în mare parte viitorul partidului. De la alegerile ratate pentru Parlamentul European, membrii simpli ai PNL, dar şi simpatizanţii liberali au asistat cu stupoare la deciziile luate de conducerea partidului, care au dus PNL-ul pe un drum din ce în ce mai greşit. Din momentul în care Crin Antonescu a anunţat că îşi dă demisia, dar și că PNL va intra în rândurile Partidului Popular European, o conducere interimară construită în jurul lui Klaus Iohannis a început negocierile pentru o alianţă şi chiar o fuziune cu foştii adversari din ultimii ani, PDL-ul.

Citeşte şi: Fuziune PNL-PDL. Gașca lui Videanu se pregătește să revină cu ajutorul lui Crin și Iohannis

Congres PNL. Tot ce se va decide în Cogresul PNL trebuie însă văzut în contextul mai larg a ceea ce s-a întâmplat miercuri în Parlament, când plenul reunit a adoptat şi cu ajutorul aleşilor liberali o declaraţie prin care se cere demisia lui Traian Băsescu. Ce s-a întâmplat miercuri în Parlament este astfel ilustrativ pentru modul în care principalele forţe politice din România se raportează la preşedintele Traian Băsescu şi la scandalul în care familia prezidenţială este implicată. În timp ce Alianţa PSD-UNPR-PC a votat în bloc în favoarea declaraţiei propuse de Călin Popescu-Tăriceanu şi Valeriu Zgonea, democrat-liberalii şi PMP-işti s-au încolonat ca la un semn şi au părăsit sala, încercând indirect să se facă scut în faţa lui Traian Băsescu.

Dăcă privim problema prin prisma acţiunii PDL de miercuri, vedem că, în ciuda retoricii democrat-liberalilor, ei continuă să fie alături de Traian Băsescu, cel puţin în momentele importante din punct de vedere politic. În fond, liderii PDL în frunte cu Vasile Blaga puteau să-i lase pe aleşii partidului să voteze cel puţin aşa cum le dicta conştiinţa, dar în schimb au preferat să ia o decizie politică, retrăgându-se din sala în momentul crucial al votului.

Citeşte şi: Iohannis și PNL dau testul în fața românilor. Asumarea pe față a protejării lui Băsescu

Desigur, acest comportament cotrastează puternic cu discursul practicat de PDL de la momentul Cogresului în care Elena Udrea a fost învinsă de Vasile Blaga. De atunci, noua conducere democrat-liberală a tot încercat să creeze imaginea că ei s-au despărţit de Traian Băsescu, probabil în încercarea de a câştiga o parte din electoratul de dreapta. Dacă votul din Parlament demonstrează ceva, atunci el arată că în loc să se disocieze de Traian Băsescu, aşa cum s-au tot lăudat în ultimele luni, democrat-liberalii continuă să fie alături de un om care a făcut atâta rău României.

Citeşte şi: Fractura de logică liberală - Pentru faptele lui Băsescu să plătească şi Ponta!

Fuziune PNL-PDL. Astfel, întrebarea pe care liberalii trebuie să şi-o pună în mod real în timpul acestui Congres este dacă PNL-ul trebuie să capituleze în faţa unui partid care a rămas loial lui Traian Băsescu. Liderii liberali nu mai pot invoca, ca până acum, argumentul că noua construcţie de dreapta se opune atât PSD-ului cât şi lui Traian Băsescu, din moment ce PDL-ul a dat cărţile pe faţă şi l-a susţinut pe liderul de la Cotroceni. Dacă vor continua pe drumul trasat de Crin Antonescu şi Klaus Iohannis, votul pe care l-au dat în Parlament va fi egal cu zero, din moment ce liberalii nu vor face altceva altceva decât să întărească acea tabără politică din România care i se supune necondiţionat lui Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ