CONSECINŢE: Turiștii pleacă în număr MARE din Tunisia

| 01 iul, 14:02

Atacul de vineri din Tunisia are consecinţe grave asupra turismului din ţară. Mii de vizitatori au plecat sau se pregătesc să plece de teamă să nu cadă victime ale extremiştilor islamici. Chiar şi aşa, sunt oameni care nu vor să-şi piardă banii şi înfruntă riscurile.

Turismul este vital pentru micul stat din nordul Africii. Tocmai frica de a-şi pierde locul de muncă l-a determinat pe un tânăr tunisian în vârstă de 26 de ani, care lucra la un parc acvatic, să-l înfrunte pe atentator. Acesta l-a alergat pe atacator „înarmat” cu două scrumiere. Curajul tânărului are o explicaţie paradoxală, dată chiar de el - a avut în minte doar perspectiva sumbră că-şi va pierde locul de muncă în urma atacului terorist!

Un tur-operator britanic a anunţat că a repatriat deja peste 4.000 de turişti din Regatul Unit în ultimele zile, şi că alţi 2.000 se pregătesc de plecare. Cele mai multe dintre victimele atentatului sunt cetăţeni britanici. Acum, una dintre prioritățile agenției de turism este îngrijirea celor îndoliaţi și răniţi.

Citeste si: VIDEO Noi IMAGINI ale atacului sângeros din TUNISIA

De asemenea, potrivit oficialilor francezi din domeniul turistic, 80% din pachetele de vacanţă pentru luna iulie cu destinația Tunisia au fost anulate. Dar asta nu înseamnă că nimeni nu mai vine să-şi petreacă vacanţele pe plajele tunisiene. Un grup de turişti din Cehia a ajuns în staţiunea Sousse, chiar cea în care a avut loc atentatul terorist.

Oficialii tunisieni estimează doar pentru acest an pierderi în domeniul turismului în valoare de 460 de milioane de euro.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ