Consiliul Naţional PSD. Adrian Năstase face declarații NEAȘTEPTATE

| 21 mar, 16:52

Adrian Năstase a scris, într-o postare pe blog, că nu ar fi participat la ședința Consiliului Național al PSD dacă ar fi fost în București. Fostul premier a mai precizat că o analiză profundă ar arăta greşeala spargerii USL.

Adrian Năstase, fostul președinte al Consiliului Național al cărui președinte a fost ales, vineri, ministrul Rovana Plumb, spune că una dintre explicațiile eșecului PSD din alegerile prezidențiale a fost ruperea USL și forțarea candidaturii lui Victor Ponta fără a avea o strategie.

„De mai mult timp, făcusem o rezervare la o clinica din Franța, pentru o ratiune medicală, la sfârșitul de săptămana in care a avut loc reuniunea Consiliului Național. Chiar dacă eram in București nu as fi participat. Am o alta părere despre ce ar trebui sa fie strategia partidului, după pierderea alegerilor prezidențiale si ofensiva DNA. Nu cred ca mai sunt suficiente cuvinte si discursuri. Cred ca e nevoie de acțiune. In anumite planuri, guvernul pare un spectator. Eu cred ca el trebuie sa se manifeste ca un actor puternic, cu Inițiative, bazate pe experiența unor tari europene. Cred, in continuare, in nevoia de solidaritate si in ideea unui partid inclusiv. Nu cred ca Alina Mungiu-Pippidi va vota vreodată PSD, indiferent câte modificări la statut vor fi făcute. In opinia mea, Consiliul Național ar trebui sa-si păstreze caracterul deliberativ, altfel el ar fi neatractiv pentru membrii de partid si ineficient in ceea ce privește departamentele si pregătirea de cadre. Sper sa ma însel...", a scris Adrian Năstase pe blogul său.

Totodată, fostul premier spune că nu crede în explicația privind pierderea fotoliului de președinte de către PSD din cauza etichetei de „partid comunist" pe care o are coaliția aflată la putere și că, în urma unei analize mai profunde, se va descoperi greșeala privind ruperea USL.

„Povestea cu cocosul rosu. Eu nu cred in explicația cu comunismul. Altfel cum s-ar justifica victoria cu 40 la suta in primul tur. Au aflat romanii între cele doua tururi de scrutin ca PSD este comunist? Nu cred in explicația asta. Sigur, acest aspect a fost invocat ca pretext. O analiza mai profunda va arata greșeala spargerii USL si impingerea lui Victor Ponta sa candideze, lipsa unei strategii de aliante pentru turul doi, unele greșeli conjuncturale.

In plus, este evident ca, in aceste condiții, cu un guvern social-liberal in administrație, PSD are o problema sa atragă votantii de la stânga PSD. Noua platforma ideologica, inevitabil, ma marca discrepanta dintre ideologia de partid si formulele de guvernare. Apar unele inconsecvente. Declarația pe venitul global a fost eliminată de guvernul Tariceanu. Acum, împreuna cu Tariceanu, ea este introdusă la loc", a continuat Năstase.

Fostul lider PSD este de părere că partidul „încearcă să meargă înapoi la PSDR-ul interbelic", afirmând că este nevoie de recuperarea votanților din zona de stânga

„Am sentimentul ca Noul PSD încearcă sa meargă înapoi la PSDR ul interbelic, pentru a se legitima, uitând rezultatele guvernului PSD din 2000-2004. Sau sărind peste el. Deși, mulți din liderii actuali ai partidului au făcut parte din acele echipe. In opinia mea, de fost membru al PSD, cred ca este nevoie de recuperarea votantilor din zona de stânga, "socialista", pentru ca aceștia sa nu între in zona optiunii anti-sistem", se mai arată în postarea fostului premier.

Citește și: Consiliul Naţional PSD. Victor Ponta: Suntem la guvernare, într-o alianţă foarte solidă. PSD e ca pasărea Phoenix

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 mar, 22:35
POPESCU ALEXIE
Super-oferta de lucru pentru toti! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza acum cu noi, convinsi de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ