Consultări, astăzi, la Cotroceni între Klaus Iohannis şi liderii partidelor parlamentare

| 08 iun, 08:42

Presedintele Klaus Iohannis va avea luni consultari cu liderii formatiunilor si partidelor parlamentare cu privire la Strategia Nationala de Aparare. Consultarile vor avea loc la ora 18:00 la Palatul Cotroceni.

Seful statului a declarat saptamana trecuta ca la aceste discutii se va aborda si subiectul Victor Ponta, in cazul caruia DNA a cerut Camerei Deputatilor inceperea urmaririi penale. In acest context, presedintele Iohannis i-a cerut demisia premierului Victor Ponta. 

Pe 9 februarie, presedintele Klaus Iohannis a anuntat in plenul legislativului ca in decursul acestei sesiuni parlamentare va prezenta Parlamentului Strategia Nationala de Aparare, informeaza Agerpres.

"Respectul fata de institutia Parlamentului se exprima si in indeplinirea obligatiilor care imi revin in calitate de presedinte. In decursul acestei sesiuni voi prezenta Parlamentului strategia nationala de aparare in conformitate cu Legea fundamentala", declara Klaus Iohannis, la Parlament. 

Pe 17 februarie, seful statului a initiat procesul de consultari interinstitutionale pentru elaborarea Strategiei Nationale de Aparare, de care se ocupau fostul consilier prezidential George Scutaru si consilierul de stat Sebastian Huluban. Ulterior, atributiile au fost preluate de consilierul prezidential Ion Oprisor. 

Pentru elaborarea Strategiei Nationale de Aparare au fost consultate comisiile de aparare ale Parlamentului, reprezentanti ai societatii civile, ai mediului academic, ai institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale. 

Strategia Nationala de Aparare trebuie inaintata Parlamentului in termen de sase luni de la investirea in functie a presedintelui, care a avut loc pe 21 decembrie 2014.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ