CONTRAATACUL lui Tăriceanu. Ce pregăteşte şeful Senatului în ziua Congresului PNL

| 26 iun, 2014

CONGRES PNL. Călin Popescu Tăriceanu şi grupul susţinătorilor săi ar pregăti o acţiune prin care vor să lovească în Congresul PNL. Liderul ALDE, Guy Verhofstadt, ar urma să vină la Bucureşti şi să participe la un eveniment de presă, alături de Tăriceanu, la Parlament, într-o sală apropiată de cea în care se desfăşoară Congresul PNL, scrie stiripesurse.ro

CONGRES PNL. Surse liberale au relatat pentru stiripesurse.ro ca liderul ALDE, Guy Verhofstadt, este in drum spre Romania pentru o lovitura de proportii data PNL. "De venit, sigur vine", au spus surse din grupul lui Tariceanu.

Potrivit informatiile parvenite pe filiera PNL, in timpul Congresului liberalilor, liderul ALDE, alaturi de Tariceanu si cei care-l sustin, intentioneaza sa organizeze un eveniment de presa care ar putea avea loc chiar intr-o sala din Parlament apropiata de cea in care se desfasoara Congresul PNL.

CONGRES PNL. Aproape 60 de candidaţi pentru funcţiile de vicepreşedinte, doi la şefia partidului

Potrivit sursei citate, se va face o retragere 'en fanfare' a grupului Tariceanu din Congresul PNL

De altfel, în cursul zilei de joi, liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a făcut apel la membrii PNL să salveze identitatea liberalismului românesc şi să ia o decizie corectă în acest sens la congresul formaţiunii care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni.

Citeşte şi: CONGRES PNL. Înţelege PNL că se aliază cu slugoii lui Traian Băsescu?

CONGRES PNL. Liderul liberalilor europeni a argumentat că PNL, partid cu o istorie bogată, cu o activitate respectată de mulţi alegători, riscă să fie 'vândut unui partid din care fac parte prietenii lui Traian Băsescu, mulţi dintre aceştia fiind suspectaţi de corupţie', informează Agerpres.

Acesta a dorit să precizeze că nu se amestecă în deciziile interne ale PNL, dar a arătat că, prin fuziunea cu PDL, liberalii ar renunţa la identitatea lor istorică, iar cei care au votat acest partid au crezut în politica şi în ideile liberale.

În opinia liderului ALDE, este foarte important să nu primeze ambiţiile personale ale unor lideri.

CONGRES PNL. 'În acest weekend va fi un congres foarte important al PNL. Suntem îngrijoraţi de ceea ce se va întâmpla. PNL a decis să fuzioneze cu un alt partid din care fac parte prieteni ai lui Băsescu (...), care conduce de fapt un club al corupţiei. Şi nu putem înţelege cum liberalii, liderii PNL, au decis să se asocieze cu un astfel de partid, în condiţiile în care liberalismul luptă pentru transparenţă şi împotriva corupţiei. (...) PNL are o istorie bogată, liberalii luptă împotriva corupţiei, pentru onestitate, libertate, transparenţă', a subliniat Guy Verhofstadt într-o conferinţă de presă susţinută la Bruxelles.

Citeşte şi: Crin Anotonescu, SINGURA situaţie în care va candida la Preşedinţia României

'Nu noi vom decide, va fi decizia congresului PNL. Dar noi dorim să fie salvată identitatea liberalismului din România, identitatea PNL, nu ca PNL să fie vândut unui partid corupt. (...) Sperăm că va fi luată decizia corectă pentru păstrarea identităţii liberalismului şi astfel încât partidul să fie o forţă foarte puternică pe scena politică', a subliniat Verhofstadt, care s-a declarat îngrijorat de situaţia din PNL.

CONGRES PNL. Liderul ALDE a evocat în context relaţiile foarte bune avute cu liberalii români, după Revoluţia din decembrie 1989, pe care i-a susţinut în procesele electorale, şi alături de care a avut o colaborare foarte bună în Parlamentul European. 'Grupul nostru liberal crede în piaţa liberă, noi credem în libertate, credem în democraţie şi transparenţă, noi luptăm pentru drepturile omului. Şi nu înţelegem care a fost motivul pentru care liberalii s-au dus la PPE. Ce a făcut PPE pentru România?', a adăugat el.

Acesta a menţionat că ALDE şi-a afirmat, înainte de alegerile din mai, susţinerea pentru candidatura eurodeputatei Adina Vălean pentru funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 iun, 2014
Androneasca Plagiatoarea
Tăriceanu - Sterling, după ce a eşuat lamentabil în meseria de trădător amator, îşi încearcă norocul în cea de diversionist limberal. Nu vede că percepţia rezultantă este aceea de lingău profesionist al socialistului plagiator Victor Naumovich Ponta. Jalnic.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ