Contractul privind furnizarea sistemului de laser de mare putere pentru Măgurele, semnat la Guvern

| 11 iul, 2013

Contractul privind furnizarea sistemului de laser de mare putere pentru platforma de la Măgurele, în valoare de 60 de milioane de euro, a fost semnat, joi, între Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară 'Horia Hulubei' şi Thales Optronique SAS - lider al asocierii - şi SC Thales System SRL, în prezenţa premierului Victor Ponta şi a omologului său francez, Jean-Marc Ayrault.

Contractul a fost semnat de Nicolae Zamfir, directorul Institutului "Horia Hulubei", şi Gil Michielin, preşedintele Thales Optronique SAS, potrivit Agerpres.

Contractul privind dezvoltarea laserului de mare putere la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară "Horia Hulubei" de la Măgurele are o valoare de 60 de milioane de euro. Sistemul de laser va genera un nivel de putere fără precedent de 2x10 petawaţi care vor emite fascicule. Laserul va fi operaţional în 2017.

Tot joi au fost semnate la Guvern memorandumul de înţelegere între România şi Franţa în domeniul educaţiei şi cercetării şi pregătirea specialiştilor în domeniul fizicii nucleare şi a laserilor, semnat de George Darie, rectorul Universităţii Politehnice din Bucureşti, şi Gil Michielin, şi acordul de cooperare în domeniul managementului deşeurilor radio-active, semnat de Florin Constantin Tătar, preşedintele Agenţiei nucleare şi pentru deşeuri radioactive, şi Marie Claude Dupuis, directorul general al Agenţiei Naţionale franceze pentru gestionarea deşeurilor radioactive.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ