Controale la rafinăriile OMV, Lukoil şi Rompetrol

| 08 apr, 17:45

Comisarii Gărzii de Mediu Prahova vor efectua, în perioada următoare, controale la rafinăriile din jurul municipiului Ploieşti, decizia fiind luată după ce, vineri, cetăţenii au făcut mai multe sesizări privind calitatea aerului.

Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Prahova, prefectul Cosmin Georgescu a convocat, vineri, conducerea judeţeană a Gărzii de Mediu, a Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi a Direcţiei de Sănătate Publică după ce presa locală a scris despre sesizări făcute de cetăţeni privind calitatea aerului şi disconfortul creat de mirosurile neplăcute.

În cadrul şedinţei s-a decis ca reprezentaţii Gărzii de Mediu să înceapă, din 8 aprilie, acţiuni de control la rafinăriile OMV Petrobrazi, SC Petrotel Lukoil SA şi Rompetrol Rafinăria Vega, aflate în jurul Ploieştiului.

De asemenea, Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Prahova va demara, la începutul săptămânii viitoare, împreună cu APM Bucureşti şi APM Dolj, o campanie de monitorizare a emisiilor/imisiilor la SC Petrotel Lukoil SA.

Conform datelor făcute publice anterior de Comisariatul Judeţean Prahova al Gărzii de Mediu, în cursul anului 2015 au fost amendate, printre altele, pentru poluarea aerului companiile Petrotel Lukoil şi OMV Petrom.

În urma verificărilor efectuate, SC Lukoil Energy Gas SRL a fost amendată de două ori cu câte 10.000 de lei pentru depăşirea valorilor limitei de emisii, în timp ce SC Petrotel Lukoil a primit o sancţiune de 15.000 de lei pentru valori ridicate ale emisiilor care au făcut ca în Ploieşti să se simtă 'mirosuri dezagreabile'.

De asemenea, Comisariatul Judeţean Prahova al Gărzii de Mediu a aplicat OMV Petrom-Petrobrazi două amenzi de 115.000 lei, unul dintre aspectele vizate fiind acela că nu au fost luate toate măsurile pentru evitarea emisiilor de fum în atmosferă.

Totodată, în cursul anului trecut a mai fost amendată şi SC Eco Burn SRL Brazi, companie specializată în servicii ecologice de incinerare, comisarii aplicând o sancţiune de 100.000 lei ca urmare a nerespectării prevederilor autorizaţiei integrate de mediu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ