Convorbire telefonică Iohannis - Theresa May despre atacul terorist de la Londra

| 23 mar, 14:14

Președintele Klaus Iohannis a avut o convorbire telefonică joi cu prim-ministrul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Theresa May, cu care a discutat despre atacul terorist de la Londra.

"Președintele României a condamnat în termeni fermi atacul terorist care a avut loc ieri la Londra, lângă Parlament, simbolul democrației britanice, și a exprimat solidaritatea deplină a României și a poporului român cu Regatul Unit. Președintele Klaus Iohannis a transmis, totodată, în numele său și al României, condoleanțe familiilor victimelor și urări de însănătoșire grabnică celor răniți", arată Administrația Prezidențială într-un comunicat transmis AGERPRES.

Aceștia au discutat și despre situația celor doi cetățeni români răniți în atacul de miercuri, prim-ministrul britanic exprimând regretele sale puternice și speranța că starea de sănătate a acestora, mai ales a româncei aflate încă în stare critică, se va ameliora, precizează Administrația Prezidențială.

De asemenea, președintele Iohannis a transmis sprijinul deplin al României pentru continuarea luptei împotriva terorismului, evocând preocuparea pentru creșterea în amplitudine și frecvență a fenomenului terorist, precum și a gradului său de impredictibilitate.

În context, pronunțându-se ferm pentru intensificarea eforturilor comune de prevenire, descurajare și pedepsire a acestui fenomen reprobabil, șeful statului a amintit de initiațiva de creare a unei Curți internaționale împotriva terorismului, lansată în comun de România și Spania.

Potrivit sursei citate, în spiritul Parteneriatului Strategic care leagă cele două țări, președintele Iohannis a accentuat necesitatea intensificării și eficientizării cooperării bilaterale în sfera securității, inclusiv pe dimensiunea de contraterorism.

De asemenea, șeful statului a menționat că așteaptă cu deosebită plăcere vizita oficială pe care Prințul de Wales o va efectua în România în cursul săptămânii viitoare, care va "constitui un reper important în istoria relațiilor bilaterale de Parteneriat Strategic dintre cele două state".

Președintele Iohannis a semnat joi o scrisoare de condoleanțe către Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, joi dimineață, că una dintre cele două persoane de cetățenie română rănite în urma atacului de miercuri după-amiază de la Londra se află în continuare internată în stare gravă, iar cealaltă, care a fost rănită ușor în urma incidentului, a fost externată.

La rândul său, ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, a declarat joi, pentru AGERPRES, că românca rănită în atentatul de la Londra a suferit o "intervenție chirurgicală complicată", iar starea acesteia continuă să fie critică.

Miercuri, un bărbat a intrat cu autoturismul în pietonii de pe podul Westminster din Londra, iar după aceea a reușit să înjunghie un polițist și a încercat să intre în clădirea Parlamentului, înainte de a fi împușcat mortal de forțele de securitate. Polițistul înjunghiat a decedat în urma rănilor suferite, la fel și doi dintre pietonii loviți de mașina atacatorului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ