„Copiii” lui Băsescu spun lucruri trăznite

| 21 apr, 2014

Perioada sărbătorilor pascale i-a surprins pe oamenii lui Băsescu blocați în aceeași eroare de comunicare. Deși ar fi fost un prilej fericit pentru aceștia să comute pe mesaje pozitive, către electoratul propriu, propagandiștii de dreapta s-au încăpățânat să dea atacuri disperate la Victor Ponta.

Inițiativa nu a mers cum trebuie nici înainte de sărbători, cu atât mai puțin ar fi putut reuși acum. În lipsa unor pretexte de atac pe teme economice, pentru că rezultatele guvernului Ponta sunte mult prea bune, s-a mers pe aceleași atacuri ieftine, înfantile și fără conținut. Președintele PDL Cluj, Daniel Buda, a legat de pildă mutarea biroului premierului în sediul MAPN de prezenșa acestuia la baza aeriană de la Câmpia Turzii. Premierulr Ponta a ajuns, într-adevăr, la Baza 71 Aeriană din Campia Turzii la Ziua Distinșilor Vizitatori, chiar în ultima zi a exercițiului româno-american Dacian Viper 2014. Din delegația premierului au făcut parte ministrul Apărării, Mircea Dușa, ministrul de Interne, Gabriel Oprea și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Cu această ocazie Victor Ponta a fost copilot pe un avion american F-16, afirmând despre zbor că "a fost o experiențăa absolut unică", incomparabilă cu cea oferită de o mașină de curse. Dincolo de exercițiul de zbor, cel de imagine este la fel de important și mai ales în contextul conflictului din Ucraina reprezintă un mesaj important de susținere și apreciere a colaborării cu aliații noștri militari americani. Pentru Daniel Buda, însă, Victor Ponta s-a antrenat ”pentru plecarea cu elicopterul de pe acoperisul Ministerului Apărării.” O astfel de butadă căznită se spune cel mult la o șuetă cu ziariștii, la o cafea, nu se ”plantează” într-un comunicat oficial, așa cum a făcut-o Buda. În plus, dovada de creativitate îndoielnică nu este numai infantilă, așa cum ziceam, ci și incorectă, pentru că face trimitere mai degrabă la Traian Băsescu, care poate fi considerat ”asediat” și pe cale de ”a-și lua zborul de pe acoperiș” încă de la referendumul din 2012, fentat cum-necum. Deci situația lui Băsescu este mai apropiată de cea a dictatorului Ceaușescu, la momentul fugii cu elicopterul, de pe acoperișul Comitetului Central. Mai mult decât atât, ceea ce nu înțelege ”junele” Buda de la Cluj este că bancuri de acest fel fac mai mult rău decât bine propriului partid, prin trimiterea la legăturile cu Traian Băsescu, de care nu s-au dezis nici în prezent, cu toate că oficial se pretind a fi adversari din punct de vedere electoral.

Ceea ce-l ”salvează” in extremis pe Daniel Buda este detaliul că nu e singurul propagandist portocaliu care-și caută și nu-și găsește cuvintele potrivite.

Sebastian Lăzăroiu, de pildă, aberează liber despre cum Victor Ponta este ”groparul PSD”, pentru că a determinat prin investigațiile asupra moșiei prezidențiale de la Nana anchetarea masivă și viitoarea încarcerare a somităților social-democrate. Prea puțin contează pentru Lăzăroiu că discursul său reprezintă o recunoaștere de facto a principalelor acuzații care i se aduc lui Traian Băsescu și anume imixtiune în treburile Justiției și atingere la independența magistraților. Ceva extrem de usturător și de rușinos se ascunde pesemne la Nana, dacă justifică astfel de asalturi sinucigașe din partea unor apropiați ai președintelui. Să reamintim că Sebastian Lăzăroiu se lamenta pe Facebook cu vreo două luni în urmă că nu vrea să ajungă ... în pușcărie.

Ion Cristoiu, un alt fost susținător al lui Traian Băsescu, a comis o altă boacănă – e drept involuntară. Pe 15 aprilie, într-un text confuz despre cum ”s-a ascuns Victor Ponta la MapN, de teama jurnaliștilor lui Băsescu”, mititelul de Găgești a comis imprudența să compare la același nivel , ”ca prozator”, cu faimosul Gabriel Garcia Marquez. La nici două zile distanță, scriitorul sud-american se stingea din viață, prilej pentru protipendada scriitoricească autohtonă să pornească un veritabil tsunami de ironii la adresa ”marelui prozator” de Găgești. Conform miștourilor vehiculate de confrații răi de gură ai lui Cristoiu, Marquez s-ar fi stins fie de inimă rea, fie pentru că ”cel mai deștept cedează”, fie pentru că ”toate au o limită” și comparația cu ”celebritatea locală” din România l-ar fi întristat peste măsură. Cum marele Gabriel Garcia nu mai este printre noi, se pare că îi va rămâne toată posteritatea lui Ion, care ne va explica doct, de la înălțimea referințelor și citatelor despre Macondo, cum stă treaba cu Victor Ponta.

Tag-uri: basescu, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 apr, 2014
ion
Base is the best
Da copii lui Ponta ce spun ? Ne mint in fiecare zi si nu fac nimic pentru Romania. Cat de pros t poti sa fii sa mai crezi in Minciunile lui Ponta. Nu aveti subiecte si va legati de singurul om care face ceva pentru Tara - BASESCU. Daca nu era Boc sa ne salveze din criza acum eram in haos total..... Ah, dar uit, aici se ridica in slavi plagiatorul suprem .... scuze ....
21 apr, 2014
Valentin
Cea mai mizerabila campanie electorala pe care au avuto romanii vreodata. Caragiale se rasuceste in mormant de invidie ca nu traieste in zilele noastre. Si mai trist este faptul ca oameni ceva scoliti se complac in zicerea "ba pe a ma-tii"!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ