Copreședintele ALDE spune care va fi primul test major pe care îl va avea noul Guvern

| 11 noi, 19:25

Copreședintele ALDE Daniel Constantin susține că primul test major cu care se va confrunta viitorul Executiv este reprezentat de legea bugetului, pentru care va trebui să întrunească, din punct de vedere politic, o majoritate.

"Probabil că Guvernul acesta va întruni numărul necesar de voturi, dar problema se pune după aceea și primul test major pe care îl va avea noul Guvern va fi legat de legea bugetului, atunci când va trebui să întrunească, din punct de vedere politic, o majoritate. Opțiunea pe care o va avea ALDE și care va fi pronunțată după ce vom vedea programul politic, după ce vom vedea programul de guvernare și componența noului Cabinet, dar din punct de vedere personal, cu toții n-am avut niciun fel de obiecții față de persoana prim-ministrului desemnat", a spus Constantin, miercuri seară, la finalul întrevederii dintre reprezentanții ALDE și premierul desemnat, Dacian Cioloș, potrivit Agerpres.

Daniel Constantin a subliniat, totodată, că Dacian Cioloș este un specialist în domeniul Agriculturii.

"Din punct de vedere al Agriculturii, cred că este foarte bine să avem un prim-ministru care este un specialist, a fost ministru al Agriculturii, și cred că lucrurile, din acest punct de vedere, vor merge bine. Cu toții am lucrat cu domnul Cioloș și nu avem niciun fel de obiecție. Problema se va pune față de ceea ce se va întâmpla cu componența Guvernului, acolo unde opțiunea majoritară în ALDE a fost să fie un Guvern politic, tocmai pentru a nu avea acele piedici, după momentul învestirii", a conchis acesta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ