Corina Creţu: Afilierea la PPE este ultimul scut al lui Traian Băsescu

| 28 mar, 2014

Corina Creți a subliniat într-o declarație că europarlamentarii PDL au denigrat România, iar această afiliere la PPE este „ultimul scut” al lui Traian Băsescu.

Corina Creţu, vicepreşedinte PSD, a declarat vineri, la Braşov, că unul dintre principalele mesaje pe care cetăţenii României trebuie să-l perceapă, în perspectiva alegerilor europene, este că europarlamentarii PDL, „dintre care o parte sunt acum la PMP”, au denigrat România, iar „afilierea la PPE este ultimul scut al lui Traian Băsescu”.

Ea a subliniat că victoria USD la alegerile europarlamentare este importantă deoarece candidaţii săi reprezintă social-democraţia europeană care îşi propune să aibă, în următorul mandat, şi preşedintele Comisiei Europene, astfel încât popularii europeni să fie sancţionaţi pentru modul în care au guvernat ţările lor.

Pe de altă parte, ea a amintit 'particularitatea' delegaţiei române, care spre deosebire de altele care au găsit consens, a trebuit să facă faţă regimului Băsescu. În acest sens, ea a subliniat că europarlamentarii PDL, dintre care o parte sunt la Mişcarea Populară acum, au denigrat România, iar această afiliere la PPE este 'ultimul scut' al lui Traian Băsescu.

„L-am auzit ieri pe domnul Blaga spunând că obiectivul lor în aceste alegeri este ca România să fie privită demn şi de pe picior de egalitate cu toate celelalte state ale Europei. Dar, în acelaşi timp, europarlamentarii PDL votează împotriva acestor lucruri. Doamna Macovei însăşi tot ieri spunea că România trebuie să rămână sub monitorizare. (...) Delegaţia bulgară a fost unită şi au cerut toţi, de la socialişti la populari, ridicarea mecanismului, iar noi ne-am luptat cu românii şi cu doamna Macovei, care a cerut menţinerea mecanismului. Sunt detalii împotriva României şi a cetăţenilor români. Acest lucru trebuie să îl spunem românilor: că ei vorbesc o limbă în România şi votează altceva acolo”, a spus Creţu.

În acelaşi context, vicepreşedintele PSD a afirmat că românii îşi doresc un preşedinte care va fi opusul lui Traian Băsescu. Le putem da asigurări încă de pe acum că indiferent cine va fi candidatul la preşedinţie, va fi un om 'consensual, care nu va dezbina naţiunea română, care nu se va război cu adversarii politici şi care va respecta Constituţia'.

'Domnul Ponta este şi un prim-ministru favorit în sondaje, şi un premier foarte bun. Acum analizăm împreună cu conducerea partidului să găsim cele mai bune soluţii atât în beneficiul ţării, cât şi al nostru, în ceea ce priveşte alegerea candidatului la prezidenţiale', a spus ea.

Totodată, ea a precizat că abandonarea USL de către PNL a fost un moment extrem de greu, care a pus PSD în situaţia de a alege între două variante fie de a face alianţă cu UDMR, fie de a abandona puterea. 'Ne-a pus în situaţia de a alege între două variante: prima, de a face această alianţă cu UDMR şi, sigur, au două ministere cu oameni care au demonstrat că sunt profesionişti şi a doua, să cedăm puterea lui Traian Băsescu şi oamenilor săi. (...) Acesta este lucrul pe care trebuie să-l spunem cetăţenilor ţării şi oamenilor din Transilvania - ştim bine cu toţii care sunt sensibilităţile în judeţele din Ardeal - că, practic, noi servim interesul naţional şi cu această alianţă ne ducem mai departe misiunea noastră de a merge pe drumul cel bun', a menţionat ea.

Ea a subliniat că, datorită PSD şi actualei guvernări, România are, din punct de vedere economic, rezultate pe care nu le-a mai avut de zeci de ani de zile.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ