Corina Creţu: Combaterea atitudinilor xenofobe şi a şomajului, printre priorităţile europarlamentarilor PSD

| 08 iul, 2014

Combatarea atitudinilor xenofobe şi a şomajului, mai ales în rândul tinerilor, precum şi eliminarea tendinţelor de restricţionare a accesului pe piaţa muncii se află printre priorităţile europarlamentarilor social-democraţi pentru această nouă legislatură, a declarat eurodeputata PSD Corina Creţu, vicepreşedinte al Parlamentului European.

'Există mai multe obiective pe care delegaţia social-democrată a României le are în vedere în această nouă legislatură. Scorul foarte bun pe care l-am obţinut în alegeri a fost apreciat şi extrem de bine primit la Bruxelles. Dovada în acest sens stă atribuirea unor funcţii importante în comisiile din care fac parte colegii din PSD, precum şi obţinerea, săptămâna trecută, a poziţiei de vicepreşedinte a Parlamentului European', a subliniat Corina Creţu.

Aceasta a adăugat că vor fi luate măsuri, mai departe, împotriva atitudinilor xenofobe, rasiste şi total antieuropene.

'Vom încerca să luăm măsuri şi pe mai departe împotriva atitudinilor xenofobe, rasiste şi total antieuropene ale partidelor radicale care, din păcate, reprezintă mai bine de un sfert din întregul număr de europarlamentari. Aceşti politicieni încearcă să submineze funcţionarea Uniunii Europene prin sfidarea - pur şi simplu - a prevederilor legislative ce reprezintă baza întregului proiect european. În ambele comisii din care fac parte, atât cea pentru Libertăţi Civile (LIBE), cât şi cea pentru Ocuparea Forţei de Muncă (EMPL) se va încerca izolarea acestor partide, care nu reprezintă altceva decât un factor perturbator în activitatea normală a Parlamentului European', a completat europarlamentarul S&D.

De asemenea, printre priorităţile social-democraţilor din Parlamentul European se numără combaterea şomajului, mai ales în rândul tinerilor, precum şi eliminarea tendinţelor de restricţionare a accesului pe piaţa muncii, element caracteristic în cazul anumitor state.

'Totodată, vom fi şi în continuare susţinătorii ideii de extindere a Uniunii Europene, făcând toate demersurile pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Ar fi un pas firesc pentru UE, care nu doar că ar demonstra deschiderea proiectului european, ci ar stabiliza această zonă a Europei, greu încercată în ultima perioadă', a mai precizat vicepreşedintele social-democrat al Parlamentului European.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ