Corneliu Calotă: Mă retrag din CA al SRTV începând de vineri

| 19 sep, 2014

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Corneliu Calotă, a anunţat vineri că se retrage din Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune, motivând că nu doreşte ca postul public să devină subiect de dispută politică.

"Am luat această decizie din dorinţa de a evita ca Televiziunea Publică să devină iarăşi subiect de dispută politică. Acuzaţiile privind o stare de incompatibilitate între poziţia mea ca purtător de cuvânt al Guvernului şi reprezentant al aceluiaşi Guvern în Consiliul de Administraţie nu au bază legală, iar alegaţiile recente ale actualului preşedinte-director general, Stelian Tănase, cum că opiniile mele prevalează în faţa colegilor din CA şi că eu, de fapt, conduc TVR, îl pun într-o postură ridicolă', a explicat Corneliu Calotă, în scrisoarea de demisie adresată membrilor CA al SRTV, precum şi membrilor comisiilor parlamentare de cultură şi mass media, conform Agerpres.

El a adăugat că argumentele pe care le-a exprimat în Consiliul de Administraţie al TVR au fost luate în considerare din alte motive, care nu ţin de poziţia sa în Guvern.

Citeşte şi: Stelian Tănase, audiat miercuri de Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor


'Cel mai probabil, opiniile mele exprimate în CA au prevalat pentru că au fost considerate mai raţionale de către colegi. Au prevalat pentru că au temperat o serie de excese ale dlui Tănase, între care zeci de mii de euro pe lună risipite prin inutile contracte de colaborare şi prin promovarea unor moderatori fără har. Aceasta, în pofida câtorva vedete consacrate ale TVR, apreciate de public şi pe care oricum le plăteam', a afirmat Calotă.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a menţionat că s-a opus creării unui departament al emisiunilor cu impact politic şi care urma să fie în subordinea directă a lui Stelian Tănase, ceea ce, în opinia sa, ar fi fost un fapt unic în istoria TVR.

Citeşte şi: Comitetul Director al TVR îi scoate din grilă pe Moise Guran, Sorin Avram şi Dragoş Pătraru

'În fine, opiniile mele au prevalat pentru că m-am opus transformării TVR1 dintr-un canal generalist într-un canal de talk show-uri, aidoma multor altor canale de ştiri din România. Şi, culmea, dl Tănase dorea această transformare în ciuda unui recent sondaj de opinie care demonstra că telespectatorii TVR, atâţia câţi mai sunt, nu doresc renunţarea la profilul generalist al TVR1. Opiniile mele au prevalat pentru că m-am opus unui voluntarism străin muncii în televiziune, diletantismului managerial şi lăcomiei dlui Tănase', a completat Corneliu Calotă.

Potrivit lui Calotă, TVR reprezintă o instituţie de care societatea românească are totuşi nevoie, iar prăbuşirea postului public de televiziune s-a accelerat în 'tristul mandat' al preşedintelui-director general Stelian Tănase. Corneliu Calotă se declară încrezător că există soluţii de redresare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ