Corneliu Vadim Tudor, protagonistul celei mai sângeroase ÎNCĂIERĂRI din Parlament

| 02 oct, 10:58

In 1993, Corneliu Vadim Tudor si Aristide Dragomir se umpleau de sange pe holurile Parlamentului Romaniei. Totul a pornit dupa ce Traian Basescu l-a acuzat pe "Tribun" de "lasitate tipic bolsevica".

 

Batalia politica din Romania postcomunista s-a purtat uneori la propriu. Democratia inceputa violent, in decembrie 1989, a continuat violent. La 27 mai 1993, Corneiul Vadim Tudor, pe atunci senator PRM, si Aristide Dragomir, deputat FSN, s-au tavalit pe holul Parlamentului, in cea mai dura bataie corp la corp din politica, relateaza adevarul.ro.

Fesenistul a iesit mai sifonat intrucat adversarul sau si-a chemat in lupta si garzile de corp.

Totul a pornit de la un discurs al lui Traian Basescu, pe atunci deputat FSN. "Corneliu Vadim Tudor e un profitor al actualei situatii din Romania, cum a fost si in trecut. De ce n-ati avut curaj, domnule Vadim, sa ma acuzati la televiziune ca am furat vapoare? N-ati facut-o pentru ca n-ati avut curaj si n-ati facut-o din lasitate tipic bolsevica", spunea Basescu de la tribuna.

Nervos, CV Tudor a parasit sala. In hol a dat peste Aristide Dragomir care fuma o tigara. Dragomir i-ar fi batut obrazul lui Vadim. Acesta din urma i-ar fi raspuns cu o injuratura de mama. Mai tarziu, Aristide Dragomir avea sa declare ca in acele momente a reactionat ca orice barbat injurat de mama: l-a apucat de guler pe rivalul sau politic.

A inceput o bataie om la om. "Intinsi pe pardoseala, cuprinzandu-si cu barbatie unul altuia gatul, rostogolindu-se, ei au facut un timp corp comun", relata Evenimentul zilei. "La locul faptei, in fata bustului lui Alexandu Ioan Cuza, marmura era stropita de sange", continua Adevarul. In lupta a intrat si deputata Paula Ivanescu.

„Am intervenint intre cei doi, lovind si eu cum puteam, la fluierul piciorului, dand cu piciorul in cei doi pentru a-i determina sa se opreasca”, declara Paula Ivanescu, “cu rochia plina de sange”. Vazand ca nu poate birui de unul singur, Vadim si-ar fi chemat in lupta bodyguazii, rostind vorbele: “Sariti, ma, si muiati-i oasele!”. Intre timp, in sala de sedinte ordinea de lucru a camerelor reunite se desfasura normal.

A intrat insa intempestiv deputatul FSN Vasile Bran. Surescitat, acesta si-a facut loc la microfon si a anuntat ca deputatul Aristide Dragomir tocmai a fost batut de senatorul Corneliu Vadim Tudor!

In sala au izbucnit rasete generale, apoi toti senatorii si deputatii au dat buzna pe hol sa vada bataia. Totul se terminase insa. Un senator mai batran potolise conflictul, tragandu-l de par pe Dragomir si tarandu-l din meleul bodyguarzilor.

Aristide Dragomir era plin de sange si de vanatai. A fost tratat la punctul de prim ajutor al Palatului din Dealul Mitropoliei (sediul Parlamentului pe atunci) apoi a mers la Institutul Medico Legal pentru a obtine adeverinta ca a fost batut.

La fel a facut si Corneliu Vadim Tudor, care a pledat in victima. Dupa ce a iesit de la IML, Aristide Dragomir a declarat ca scandalul va continua: „Eu unul nu ma las!”.

 

Citeste si: CE au ajuns să facă soția și fiicele lui Corneliu Vadim Tudor

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ