Coşmarul românilor cu credite se amplifică, cel mai mare ROBOR din ultimii trei ani şi jumătate

| 24 apr, 15:26

Încă o lovitură dură pentru românii cu credite. Pentru a doua zi consecutiv, indicele ROBOR a explodat, potrivit datelor publicate marţi dimineaţă de Banca Naţională a Românei şi a ajuns la cel mai mare nivel din ultimii trei ani şi jumătate. Rugat să comenteze această evoluţie nefastă, ministrul Economiei, Eugen Teodorovici s-a eschivat, motivând că trebuie să ajungă la şedinţa de guvern.

Cea mai mare creştere o are indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, de la 2,22, luni, la 2.28, luni. Este cea mai mare cotaţie din ultimii 4 ani. Pe 1 septembrie 2014, indicele ROBOR a avut aceeaşi valoare, de 2.38, însă în următoarele două luni a urmat o creştere abruptă.

Şi ROBOR la şase luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, a crescut de la 2,49 la 2.52, în timp ce indicele pe nouă luni a avut o creştere de la 2,56 la 2,57. Şi la aceste categorii, valori similare nu s-au mai înregistrat din a doua jumătate a anului 2014.

Indicele ROBOR la 12 luni a crescut de la 2,60 la 2.63.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ