Costescu: Diminuarea bugetului Ministerului Transporturilor este temporară, avem o rezervă de 2 miliarde de lei

| 09 dec, 16:44

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a declarat miercuri că diminuarea bugetului MT pe anul viitor este doar una temporară și că acesta va fi suplimentat cu 2 miliarde de lei, în funcție de evoluția lucrărilor pe șantiere, relatează Agerpres.

"Alocarea totală este de 11,864 miliarde. Se observă că s-a înregistrat o scădere față de anul precedent. Această scădere este doar temporară. Este vorba de noul mecanism pe care l-am pus la punct cu Ministerul de Finanțe de a păstra o rezervă nealocată la început. În cazul în care vor exista rezultate bune pe șantiere, această sumă se va majora cu 2 miliarde, ceea ce ne va duce la suma de 13,864 miliarde, ceea ce înseamnă mai mult cu jumătate de miliard față de alocarea de anul trecut", a explicat Costescu într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

El a mai susținut că existența unui fond de rezervă îi poate motiva pe constructori.

"Acel fond de rezervă este păstrat într-o zonă specială la Guvern. Eu consider o metodă foarte bună pentru că nu mai aloci bani de la început. Constructorii consideră că li se cuvine, șefii de proiect din interiorul companiilor consideră că sunt stăpânii lor... Nu! Va fi o competiție. Proiectele încep cu mai puțin. (...) Acesta este un motor foarte bun de motivare și a constructorilor și a personalului", a explicat Costescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ