Cotația grâului atinge un nou minim la bursa de la Paris din cauza ofertei abundente

| 18 aug, 17:57

Cotația grâului la bursa Euronext de la Paris a atins, joi, un nou minim, din cauza ofertei abundente venite din regiunea Mării Negre, informează Reuters.

Contractul cu livrare în luna decembrie, cel mai activ contract pe bursa Euronext, a încheiat ședința în scădere cu 0,75 euro, până la 162,50 euro pe tonă, după ce anterior a atins cea mai scăzută valoare pentru acest contract la 161 de euro pe tonă. De asemenea, contractul cu livrare în luna septembrie a înregistrat o scădere și mai mare de 3,75 euro, până la o valoare minimă de 155 de euro pe tonă pentru ca la final să încheie ședința la valoarea de 156,50 euro pe tonă.

"A fost o lipsă de interes la cumpărare pentru contractele futures cu livrare în septembrie din partea investitorilor financiari după ce aceste opțiuni au expirat și a avut loc o rostogolire a pozițiilor spre decembrie", a declarat un trader.

În plus, cotația grâului la bursa Euronext a fost afectată și de semnalele potrivit cărora recoltele consistente din Rusia și alte țări din regiunea Mării Negre vor duce la o intensificare a competiției la export.

O licitație organizată miercuri de Egipt, la finalul căreia cel mai mare cumpărător mondial de grâu a importat 295.000 de tone de grâu din Rusia și 60.000 din Ucraina, a atras oferte pentru de un milion de tone de grâu din Rusia

"Este o avalanșă de grâu rusesc", a afirmat un trader.

Piețele așteaptă, de asemenea, o imagine mai clară cu privire la calitatea grâului din Germania și alte țări din nordul Europei, unde ploile au încetinit recoltatul și amenință să reducă calitatea grâului de panificație.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ