Covrigii româneşti au ajuns în presa străină. Ce se spune despre gustarea românilor

| 09 oct, 2014

Seth Kugel, un blogger afiliat la New York Times a vizitat Romnia în urmă cu câteva luni, timp în care a vizitat oraşe precum Sighişoara şi Braşov, unde a gustat din preparatele tradiţionale româneşti.

Printre ele se numără ciorba de burtă românească, despre care jurnalistul spune că "dacă a fost vreodată creat un fel de mâncare pentru refacerea puterilor după schi, atunci este ciorba de burtă românească".

Seth călătorește în toată lumea cu minimul de resurse financiare și își scrie impresiile pe site-ul ziarul american. Recent, el a vizitat Brașovul, Sighișoara, Biertan, Copșa Mare, Castelul Bran și Peleșul, orașe ce i-au lăsat o impresie bună jurnalistului. Printre produsele culinare care l-au încântat pe american se numără ciorba de burtă, despre care spune că este "a supă bogată, omniprezentă și ieftină".

„Sunt foarte pretențios când vine vorba despre orașe medievale înconjurate de ziduri”, scrie Seth Kugel „Dar, spre deosebire de acele locuri (și e adevărat ceea ce se spune în ghiduri), Sighișoara este cu adevărat un oraș medieval viu. Casele, datând din secolele 16-18, sunt în mare parte încă locuite. Când m-am oprit într-un loc numit Medieval Cafe pentru o băutură caldă de iarnă din coacăze negre, am putut auzi copiii care se joacă în curtea școlii vecine”, notează bloggerul.

Pe lângă ciroba tradiţională, Seth a mai gustat, de-a lungul călătoriei prin Sighişoara şi covrigii româneşti la 1 leu.

Sursa foto: New York Times.

Citeşte şi: Descoperirea INCREDIBILĂ care plasează România în CENTRUL civilizaţiei universale

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ